Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Eksklusiv workshop i historiske Irland

Har du lyst til å oppleve noe av det beste Irland har å by på, og samtidig lære mer om både praktisk fotografering og bildebehandling? Vil du bo som en greve, ha tilgang til sjåfør, og være en del av en liten og eksklusiv gruppe der alle er like interessert i fotografi som deg selv? Alt for en pris som burde være overkommelig for de fleste? Da kan dette være kurset for deg.

Fotograf og forfatter Edmund Schilvold lanserer med dette en sjelden mulighet til å bli med på et ukelangt eventyr i Irlands jomfruelige nordvest. Basen for arrangementet vil være den historiske herregården Coopershill i fylket Sligo. Coopershill er utvilsomt et av Irlands mest unike overnattingssteder, et forsiktig restaurert hus fra 1700-tallet, omgitt av flere hundre mål med nennsomt vedlikeholdt parkskog, der vårblomstene står i fullt flor i april og mai, og dådyr går på beite. Sligo er hjemstedet til en av verdenshistoriens mest berømte diktere, William Butler Yeats, og har en enestående kombinasjon av frodig løvskog, markante kalksteinsfjell og idylliske innsjøer.

Fra Sligo er dessuten ikke veien lang til nabofylkene Mayo, Leitrim og Donegal, som ennå er minimalt påvirket av masseturisme og modernisering. De vide utsynene, de smaragdgrønne beitemarkene, de myteomspunne høydedragene, klippene som stuper ned i Atlanteren og ikke minst den særegne irske stemningen – alt dette kan vanskelig formidles i ord, det må oppleves.

På dette kurset med Edmund Schilvold får du muligheten til å utforske disse historiske landskapene i lag med en guide som har tilbrakt flere måneder i Irland siden han besøkte landet for første gang i 2001. Schilvold regner Irland som sitt andre hjemland, og har opparbeidet seg betydelige kunnskaper om irsk kultur og historie, kunnskaper han med tiden håper å kunne nedfelle i et nytt bokprosjekt. Det er vel nesten unødvendig å si at han snakker og skriver flytende engelsk, og at han kjenner både de venstrekjørte irske veiene og de fuktige og livlige pubene.

Som fotograf og forfatter i Norge har han gitt ut to bøker, en praktbok om sitt hjemsted Jeløy, og en dikt- og novellesamling illustrert med fotografier fra Oslofjorden og Irland. Han har flere ganger mottatt støtte fra det offentlige, senest Moss kommunes kulturstipend for 2007, og bøkene er blitt kjøpt inn av både kommunen og fylkeskommunen. I 2002 og 2003 bodde han i Sydney, Australia, og han har også oppholdt seg i lengre perioder på New Zealand og i British Columbia. I 2008 arrangerte han seks helgekurs i fotografering på Jeløy.

Hva du får

Dette kurset blir hans første offisielle workshop i utlandet, og kurset tilbys derfor til en pris som må kunne sies å være meget god sett i forhold til hva man faktisk får for pengene.

For det første vil det bli satt et tak på kun seks deltakere per gruppe. Dette gir en rolig og personlig atmosfære, og en enestående mulighet for individuell oppfølging. På kurs med femten eller tjue personer kan man lett få følelsen av å forsvinne i mengden. Det vil garantert ikke skje her.

For det andre vil det bli leid en stor og trygg bil som sikrer deltakerne gratis transport både morgen og kveld. Å ha egen transport er av vital betydning når man befinner seg på landsbygda vest i Irland, der offentlige kommunikasjoner kan være nesten ikke-eksisterende. Mange vil også være skeptiske til å kjøre bil på egen hånd i et land der veiene er venstrekjørte, og i tillegg ofte smale og svingete, med saueflokker og syklister både her og der. Det kan også være kjekt å slippe å bekymre seg for bilkjøring hvis man får lyst til å væte strupen med et glass Guiness på en av de lokale pubene, noe som i Irland er en nesten obligatorisk del av hverdagen. Vel, Schilvold er som nevnt kjent med både venstrekjøringen og andre sider ved irsk kultur, og vil fungere som gruppens sjåfør. Han vil også sørge for henting og bringing i forbindelse med ankomst og avreise.

For det tredje er syv netter på Coopershill inkludert i prisen. Alle får et eget, herskapelig innredet rom på dette vidunderlige overnattingsstedet som har vært eid av den irske familien O’Hara i åtte generasjoner. Overnattingen inkluderer alle frokoster, samt en femretters middag på ankomstdagen og på kvelden før avreise. Vertskapet på Coopershill er kjent for å være vennlig og imøtekommende, og det faktum at hotellet kun har åtte gjesterom i alt, sikrer oss utmerket service. Coopershill er dessuten medlem av prestisjetunge organisasjoner som Ireland’s Blue Book og Historic Hotels of Europe.

For det fjerde får du en hel uke med undervisning, utflukter og sosialt samvær i én solid pakke. Vi blir ikke sittende foran PC-ene inne på overnattingsstedet, men kombinerer læring med turer til noen av Irlands vakreste og mest uvanlige destinasjoner, steder som bare sjelden ser turister. Så tar vi en runde med bildebehandling på Coopershill på ettermiddagen, før dagen avsluttes med en utflukt til koselige spisesteder der det kanskje spilles livfull irsk musikk. Ispedd hele opplegget vil dessuten være hyppige referanser til irsk mytologi, historie, litteratur og spiritualitet, og for hver dag vil det være bestemte temaer og mål.

Dette blir med andre ord noe langt mer enn et vanlig fotokurs – det blir en helhetsopplevelse der fotografering og læring kombineres med friluftsliv, kulturinntrykk og en særegen atmosfære, og der innlevelse i det ene beriker det andre. Det blir en opplevelse du aldri vil glemme.

Kurs i 2009

Fredag 24. april – fredag 01. mai (6 plasser)

Ved stor etterspørsel vil vi vurdere å sette opp et kurs til. Spør gjerne om muligheten for kurs på andre tidspunkter dersom datoene over ikke skulle passe.

Deltakerne bestiller selv flyreise til Dublin Airport (husk å være tidlig ute hvis du vil ha en god billettpris), og tar derifra buss (eller taxi) til sentralstasjonen Connolly og direktetog til Ballymote i Sligo (der de blir hentet av kursleder).

Et forslag fra vår side er at du benytter anledningen til å kombinere deltakelse på kurset med et par dager i sentrum av Dublin.

Introduksjonspris: Kr. 14.479,- (alt inkludert, som nevnt over)

Påmelding

Løpende, bindende, til edmund@schilvold.com. Tlf: 454 12 458. Når du melder deg på, vil du bli bedt om å betale et depositum på kr. 4.900,- Dette beløpet vil kun bli refundert dersom arrangøren skulle bli forhindret i å gjennomføre kurset. Resten av kursavgiften vil bli fakturert ca. en måned før kursstart. For dette beløpet gjelder samme vilkår som nevnt over. Deltakerne anbefales å tegne reise- og avbestillingsforsikring.

Hvem dette kurset passer for

Du har fotografert noe tidligere, men føler at du har mye igjen å lære, ikke minst hva fotografering utenfor studio, ute i landskapet eller på gaten, angår (dette kan gjelde både amatører og profesjonelle).

Du har visse basiskunnskaper om bildebehandling i Adobe Photoshop.

Du har en lidenskapelig interesse for fotografering, og et stort ønske om å lære mer (dette er det aller viktigste).

Du føler deg komfortabel i en gruppe, og deler gjerne kunnskaper og opplevelser med andre.

Du har lyst til å oppleve det Irland som så mange reisende har latt seg fascinere av, og er forberedt på å møte irsk natur og kultur med nysgjerrighet og entusiasme.

Hva du bør ta med

Et digitalt speilreflekskamera (men et avansert kompaktkamera kan også gjøre nytten)

Et solid og stabilt stativ (helst et som kan gå ned i ”spagaten”)

En bærbar PC med Adobe Photoshop CS 2 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert)

Mus, kortleser og backup-mulighet (flere store minnekort, og gjerne en bildebank)

Tøy for alle værforhold (vind- og vanntett yttertøy, varme gensere, lue og vanter, fjellstøvler eller annet solid fottøy, men også bekledning for varmere vær)

Vanlig god form (du er i stand til å gå en time eller to i variert terreng)

Vilje til å yte ditt for å lære nye teknikker (dette blir ikke noen ferie for sofaslitere)

Smil som ikke regner bort selv om det kommer litt fuktighet fra oven

Oppsummering

Syv netter på historiske Coopershill i Sligo, vest i Irland

Seks hele dager med undervisning, utflukter og sosialt samvær

Ikke kun et fotokurs, men også en natur- og kulturopplevelse

Maks seks deltakere

Leiebil til transport

Kursleder som kjenner irsk kultur og historie

Arrangeres når Irland er på sitt aller vakreste (april og mai)

En intensiv læringsprosess

Et minne for livet

For mer informasjon

edmund@schilvold.com

Tlf. 454 12 458

http://www.schilvold.com

http://www.coopershill.com

Edmund Schilvold -
Edmund Schilvold
Edmund Schilvold -
Edmund Schilvold
Edmund Schilvold -
Edmund Schilvold
Edmund Schilvold -
Edmund Schilvold
 -
Edmund Schilvold -
Edmund Schilvold
Edmund Schilvold -
Edmund Schilvold

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu