Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop i digitalfotografering på Fotografiakademiet i Vågå

Vil du lære å utnytte ditt digitale kamera bedre? Har du lyst til å fordype deg i bildebehandling? Vil du skaffe deg et klargjørende overblikk over profesjonell arbeidsflyt, fra praktisk fotografering til ferdig print? Da kan dette intensive kurset over fire dager på Fotografiakademiet i Vågå være tingen for deg.
Kursleder er Edmund Schilvold, en 30 år gammel fotograf og forfatter som har arbeidet med digital bildebehandling i over ti år. Schilvold ble Adobe Certified Expert i Photoshop og Illustrator i 2000, og har siden årtusenskiftet jobbet jevnlig med Adobe-programmene både i næringssammenheng og på fritiden. Han kjenner med andre ord Photoshop ut og inn. I 2002 og 2003 studerte han grafisk design ved College of Fine Arts i Sydney, Australia, og siden 2004 har han jobbet med en kombinasjon av journalistikk og fotografi. I 2008 avholdt han i alt syv helgekurs i digitalfotografering ved Oslofjorden. I 2009 har han i skrivende stund gjennomført fire slike kurs, samt ett i Vågå.

Han interesserer seg dessuten sterkt for kunst og litteratur, og har en fortid som ivrig tegner. Som forfatter har han gitt ut to bøker, en praktbok om hans hjemsted, Jeløy (2006), og en illustrert dikt- og novellesamling (2008). I begge tilfeller utførte han selv alt arbeid i forbindelse med layout og forberedelser for trykk. Ellers kan det nevnes at han flere ganger har mottatt offentlig støtte, senest i form av hjemkommunens kulturstipend for 2007. Samme år gjennomførte han dessuten en utstilling av fotografier i store formater på et lokalt kunstgalleri. Når han ikke skriver eller tar bilder, er han ofte å finne på sitt atelier, der han blant annet har en Epson storformatprinter som han benytter til å eksperimentere med nye papirer, eller til å lage reproduksjoner av billedkunst. Men han er også en ivrig friluftsfant med et sterkt engasjement for naturforvaltning, og på sommeren er han helst å finne ved et fiskevann i Femundsmarka, på Hardangervidda eller i Børgefjell.

På dette kurset på Fotografiakademiet i Vågå, i de lune og hjemmekoselige lokalene til Vågå Hotel, vil du lære hvordan du kan tyne ditt kamera og dine filer til det ytterste hva bildekvalitet angår. Videre vil du få en grundig innføring i de funksjonene i Photoshop som kursleder etter over ti år med prøving, feiling og intensivt arbeid har kommet til at er de mest essensielle for fotografering og printing. Kurset vil gi deg mulighet til raskt å ta flere skritt framover fra der du befinner deg i dag, samtidig som du unngår å sløse bort tid på alle de vanlige feilene og misforståelsene. Konsepter som digitale negativer og fargestyring og vil bli forklart en gang for alle, på en lettfattelig måte.

I tillegg er dette mye mer enn et vanlig fotokurs. Det blir undervisning i ulike former store deler av dagen (herunder utflukter), og du får anledning til å treffe andre likesinnede. Et tak på elleve deltakere per gruppe vil bidra til å skape en rolig og hyggelig atmosfære, og på kvelden kan du stifte nye bekjentskaper og lytte til historier mens du inntar en bedre middag servert av det vennlige hotellpersonalet. Senere er det mulig å besøke baren eller slappe av foran de sparkende flammende i peisen.

I historiske Vågå kan man dessuten opplevde norsk kulturarv på sitt beste, og veien er aldri lang til kulturskattene i Lom og i Heidalen, eller til de ville fjellene i nasjonalparkene Jotunheimen og Reinheimen.

Hvorfor velge dette kurset?

Digital fotografering fra A til Å

Essensen av Adobe Photoshop

Maks elleve deltakere

Intensivkurs fra morgen til kveld

Sosialt samvær med andre fotointeresserte

Kursleder med solid erfaring og mange interesser

Avholdes på velrenommerte Vågå Hotel

Utflukter til vakre panoramaer og kulturhistoriske attraksjoner

Vinterstemning, med snø, røde soloppganger og blålig kveldslys

Introduksjonspris i 2009

Kurshelger i 2009

Torsdag 8. oktober – søndag 11. oktober

Torsdag 29. oktober – søndag 1. november

Kursavgift: Kr. 2.879,- per person

I likhet med de andre kursene på Fotografiakademiet kommer overnatting på hotellet i tillegg, kr. 950,- per person per natt for enkeltrom med helpensjon (frokost, lunsj, kaffepauser, middag, Internett). Kr. 750,- for overnatting i dobbeltrom.

Tider

Undervisning fra kl. 15.00 – 20.00 på torsdag, kl. 08.00 til 15.00 og kl. 17.00 til 20.00 på fredag og lørdag, kl. 08.00 til 15.00 på søndag (tidene for fredag, lørdag og søndag inkluderer lunsjpause). Frokost begynner kl. 07.00 (anledning til å lage en nistepakke hvis aktuelt).

Tiden fra kl. 17.00 til 20.00 på fredag og lørdag er beregnet på at deltakerne skal få anledning til å jobbe på egenhånd på PC-ene med det de har lært. Kursleder vil imidlertid være til stede, slik at man kan få hjelp hvis man står fast eller i tvil om noe. Mellom kl. 15 og 17 kan man enten ta seg en hvil eller utforske Vågå med kameraet (muligheter for å få med seg solnedgangen og/eller den blå timen).

Merk ellers at også torsdag, fredag og lørdag kveld er en del av kurset. Vi inntar middag i fellesskap (kl. 20 til 21), forteller hverandre historier og anekdoter, og har en hyggelig kveld sammen rundt bordet. Dagen avsluttes i 22-tiden, men det er selvsagt anledning til å være lenger oppe hvis man skulle ha ønske om det. Vågå Hotel har gode fasiliteter, inkludert svømmebasseng og peisestue med trådløst Internett.

Skulle man ønske å dra hjem når middagen begynner, nekter vi selvfølgelig ingen å gjøre det. For helhetens skyld vil vi imidlertid anbefale deltakerne å være med også på kveldene.

Påmelding

Løpende, til edmund@schilvold.com, senest én måned før kursstart. Tlf: 454 12 458. Når du melder deg på, vil du få tilsendt en faktura for kursavgiften. Denne må betales innen fristen for at påmeldingen skal forbli gyldig. Ved avbestilling inntil 14 dager før kursets begynnelse vil 50 prosent av kursavgiften bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon. Deltakerne anbefales å tegne reise- og avbestillingsforsikring.

Utstyr du bør ta med

Et digitalt speilreflekskamera (men et avansert kompaktkamera kan også gjøre nytten)

Et solid og stabilt stativ (helst et som kan gå ned i ”spagaten”)

En bærbar PC med Adobe Photoshop CS 2 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert). Hvis du ikke har fullversjonen av Photoshop, kan du laste ned en prøveversjon fra Adobes nettsider, og bruke den på kurset. Er du student, kan du kjøpe Photoshop til studentpris.

Separat mus, kortleser og backup-mulighet (flere minnekort, og gjerne en bildebank)

Lommelykt (helst hodelykt)

Tøy for alle værforhold (vind- og vanntett yttertøy, varme gensere, lue og vanter, fjellstøvler eller annet solid fottøy)

For mer informasjon

http://www.fotografiakademiet.no

http://www.vagahotel.no

http://www.schilvold.com/kurs_fotografiakademiet_vaagaa.html

 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu