Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs for viderekomne på Jeløy – Oslofjordens perle

Nå er det her - et tredagers "nivå 2"-kurs for speilrefleksbrukere som er forbi nybegynner-stadiet.
Flere av de som har vært med på det grunnleggende kurset på Jeløy har uttrykt interesse for et "nivå 2"-kurs, og nå er det altså her - et tredagers kurs for viderekomne, bygget over samme lest som det suksessrike nybegynnerkurset.

Noen sentrale emner vil være:

Fargestyring for print og trykk - misforståelser oppklares en gang for alle
Oppbygningen til et digitalt speilreflekskamera - hva er det egentlig som foregår inni der, og hva betyr det for oss som fotografer?
Optimal eksponering – hvordan og hvorfor, i ulike situasjoner
Optimal utnyttelse av RAW-filer
Lag og masker i Photoshop - to av de mest sentrale nøklene til bedre bilder
HDR (High Dynamic Range) - ulike teknikker for å simulere det som aldri kan gjenskapes ...
De små, men avgjørende forskjellene - hvordan få øyet til å gå dit man vil
Skalering og skarping - ulike metoder
Bildekritikk - deltakerne oppfordres til å ta med en portefølje

Deltakerne bør være noenlunde fortrolige med følgende:

Manuell eksponering (blender, lukker, ISO, etc.)
Vanlige filformater som JPEG, RAW og TIFF
Grunnleggende konvertering av RAW-filer
Fargerommene sRGB og AdobeRGB
Grunnleggende fargestyring (kalibrering av skjerm)
Grunnleggende bruk av Adobe Photoshop

Lederen av workshopen er Edmund Schilvold, en 30 år gammel fotograf og forfatter som i 2006 gjorde stor suksess med sin praktbok om Jeløy. Schilvold har et studio i Møllebyen i Moss, og arbeider med opptil flere nye bokprosjekter. I 2007 hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Moss. Schilvold har et stort engasjement for både fotografi og natur, og vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en morsom, lærerik og minneverdig helg på Jeløy.

Kurshelger i 2009

Fredag 2. oktober – søndag 4. oktober

Tider: 15.00 - 21.00 fredag, 09.00 - 15.00 lørdag og søndag (18 timer i alt). Forbehold om mindre endringer. En kombinasjon av praktisk fotografering i friluft og teori og bildebehandling innendørs.

Pris: 2.579,- per deltaker. Enkel bevertning er inkludert.

Påmelding: Løpende. Kursavgiften må betales innen fristen som oppgis på fakturaen (normalt cirka én måned før kursstart), hvis ikke vil deltakeren risikere å miste plassen. Ved avbestilling inntil syv dager før kurset begynner, vil 50 prosent av kursavgiften bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun fem personer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks) og fotostativ. En bærbar PC med Adobe Photoshop CS2 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert). Hvis du ikke har fullversjonen av Photoshop, kan du laste ned en gratis prøveversjon fra Adobes nettsider, og bruke den på kurset. Er du student, kan du kjøpe Photoshop til studentpris. Vi har også en PC til utlån.

Møtested: Parkeringen på Alby (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Påmeldinger og spørsmål til edmund@schilvold.com

Se også http://www.schilvold.com/

Hva noen av deltakerne sier (om tidligere kurs):

"Tre intense dager med en fin blanding av både teori og praktiske øvelser i naturskjønne omgivelser på Jeløy. Kurset var for meg en veldig god repetisjon av gammel fotokunnskap i kombinasjon med at det ga meg en veldig god innføring i den digitale verden og fikk meg i gang i Photoshop. Kurset gav meg også en masse inspirasjon til å se motiver og "bilder" - anbefales!"

Dag Erik Storberget
Deltaker på kurset fra 17. til 19. april 2009

"Jeg nøt hvert minutt disse to dagene også, og har lært en masse. (...) På nivå 1-kurset i vår fikk jeg en skikkelig aha-opplevelse og ble veldig inspirert av både den måten du underviste oss på og hvordan vi fikk nærme oss oppgavene. (...) Derfor bestemte jeg meg raskt for å melde meg på høstens nivå 2-kurs, noe jeg ikke angrer et øyeblikk på. Jeg er virkelig blitt helfrelst."

Tina Normann, Larkollen
Deltaker på kurset 25. – 26. oktober 2008 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu