Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Mot og motstand

Historien om Nelson Mandela, FW de Klerk, Desmond Tutu og Albert Luthuli fortelles gjennom foto, film og kunst som aldri tidligere er vist i Norge. Mot og motstand gjenspeiler både fredsprisvinnernes og kunstnernes kamp for menneskerettigheter og et fredelig samfunn.
Apartheidregimet, motstandskamp og veien mot regnbuenasjonen skildres gjennom en rekke kunstverk, unike fotografier fra politiske og private sammenhenger, sju korte dokumentarfilmer, Zapiros treffende karikaturtegninger og politisk kampanjemateriale.

Mot og motstand viser tidsånden både under og etter apartheidregimet og gir et innblikk i hvordan kunstnere fortsetter å engasjere seg i utviklingen av Sør-Afrika. En tidslinje i utstillingen tar de besøkende fra begynnelsen av 1900-tallet frem til i dag.

I tillegg til over 100 fotografier får publikum oppleve sørafrikanske kunstverk som African Guernica av Dumeli Feni, Song of the Pick av Gerard Sekoto og The Next Generation av Marlene Dumas.
Sara Johannessen / Nobels Fredssenter - Fra åpningen av Mot og motstand
Fra åpningen av Mot og motstand
Sara Johannessen / Nobels Fredssenter
Fotografier av de fire sørafrikanske fredsprisvinnerne fyller Ærestunnelen i første del av utstillingen.
Sara Johannessen / Nobels Fredssenter - To sørafrikanske kunstnere
To sørafrikanske kunstnere
Sara Johannessen / Nobels Fredssenter
Fotograf George Hallet (til venstre) sammen med maleren og poeten Peter Clarke under seminaret Art meets politics 7 mai.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu