Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Adobe Lightroom- kurs i Hvervenbukta utenfor Oslo

Lær å organisere, arkivere og etterbehandle bildene dine i Adobe Lightroom på kveldskurs i Hvervenbukta 13 min sør for Oslo. Grunnleggende kurs, krever ingen forkunnskaper.
Før leverte du kanskje en filmrull inn til foto-labben og fikk tilbake 36 små papirbilder du kunne sette inn i albumet. Med digitale bilder er det lett å ta mange bilder, men uten noe system for organisering og arkivering blir det fort vanskelig å finne fram .
For å ha glede av fotografiene vi tar er det viktige og ha gode systemer og rutiner for å lagre og arkivere alle bildene.

En spennende del av digital fotografi er å få bildet ut av kamera, over på datamaskinen - inn i det digitale mørkerommet. Ønsker du å lære å organisere sine bilder og sette sammen lysbildepresentasjoner? Eller justere kontrast og farger og bevare bildets kvalitet optimalt for å kunne skrive ut store bilder med god kvalitet? Vi kommer til å gå gjennom de helt grunnleggende ting i organisering og lagring av digitale bilder og enkle justeringer for å forbedre bildene.

Etter endt kurs drar hver deltager hjem med sitt eget fotografi som de selv har tatt, etterbehandlet, skrevet ut og rammet inn. Målsetningen med kurset er at dere kan få øynene opp for hvordan man kan forbedre sine bilder i etterbehandlingen og opparbeide seg en god praksis for lagring, organisering og arkivering av sine bilder.. Kurset skal danne grunnlag for en god praksis og videre selvstendig læring .

Vi drar ut å fotograferer sammen i Hvervenbukta. Dere få små praktiske oppgaver og tips og individuell veiledning på deres eget nivå.


Du kommer til å lære om:


Import og lagring
Organisering og arkivering av dine bilder
Grunnleggende billedbehandling
Justering av farger, kontrast, sort/hvitt
Om ulike filformater og jobbe med RAW-filer
Fjerning av støv og støy og urenheter
Eksportere bilder i ulike filformater til epost, web og online deling
Introduksjon til printing og fargestyring
Digitale toner og farger
Piksler og billedkvalitet
Praktisk fotografering i Hvervenbukta
Praktiske oppgaver og tips og individuell veiledning på ditt nivå


Ta gjerne med egen laptop/ bærbar datamaskin eller nettbrett med billedbehandlingsprogram installert. Da kan du jobbe med etterbehandling av dine bilder på egen maskin under kurset.

Felles undervisning blir basert på programmet Adobe Lightroom. Det er en profesjonell programvare med fokus på organisering av bildene dine og enkel ikke-destruktiv billedbehandling.

Kursavgiften inkluderer læreboka Innføring i Adobe Lightroom på norsk av fotograf og sertifisert Adobe Lightroom-ekspert Lars Åge Andersen
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu