Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Natur og portrett fotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm

Helgen 24-26 mars avholdes nytt fotokurs med innføring i grunnleggende kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i fjellet. Få bedre kontroll på eksponering, lær å utnytte lyset, og bli mer bevisst på bildekomposisjon. Natur og portrett er vårt fokus denne helgen.
Kurset er spesielt beregnet på deg som ønsker å utnytte kameraet på en mer kreativ måte. Vi gjennomgår kamerainnstillinger og lærer hvordan man får god kontroll på eksponering, fokusering og hvitbalanse. På kurset vil du også lære å ta styring på ISO, lukkertid og blenderåpning, og se hvordan dette kan forbedre dine bilder. Det er viktig at alle blir fortrolig med eget kamera og de grunnleggende innstillinger som gjør deg til en bedre fotograf. Gjennom teknisk innføring inne, og praktiske oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du personlig oppfølgning og hjelp. På fotokurset er landskap og lokalt kulturmiljø naturlige motivvalg. Vi utnytter dagene godt og du vil garantert få mange spennende utfordringer.

På marskurset vil vi også se på hvordan du kan ta bedre portrett. Hva bør du tenke på når du skal få frem det beste hos mennesker foran ditt kamera? Portrett i et vintermiljø er en fin måte å bli mer bevisst på lys og farger, skygger, eksponering, valg av innstillinger og objektiv. Bevisstgjøring av disse elementene vil gi deg en mulighet til å kunne arbeide mer effektivt. Vi vil trene på dette sammen og du vil få hjelp til å finne gode løsninger.

Som fotograf er lyset vårt viktigste hjelpemiddel og vi bruker tid på å forstå hvordan vi kan utnytte lyset på best mulig måte. Lysets retning, kontrast og fargetemperatur er alle faktorer som vi tar for oss, og som kan forbedre dine bilder. Bildekomposisjon og bevisst valg av motiv, utsnitt, valg av brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema som vi lærer om. Med bildegjennomgang på storskjerm og konstruktive personlige tilbakemeldinger vil du lære av både egne og andres oppgaveløsninger.

Gleden ved å ta bilder er viktig på Venabus kurs i fotografering, og vi har alltid høy sosial trivselsfaktor. Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC. Ditt digitale kamera bør ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Systemkameraer med eller uten speil er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder. Vi hygger oss både ute og inne med felles måltider på et koselig familiedrevet fjellhotell.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm
, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 10 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Ta med egne ski – eller lei utstyr på hotellet. Vi har også noen digitale speilrefleks kameraer til leie. Ta med egen laptop eller lei PC på hotellet. Ta også gjerne med stativ og blits om du har.

Venabu fjellhotell ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 190,- pr person en veg.
Venabu fjellhotell har plass til 100 gjester, hyggelige stuer, godt kjøkken og nye høystandard tømmerhytter for utleie. Vi ligger 932 moh på Venabygdsfjellet sør for Rondane ved riksveg 27 Ringebu – Folldal. Avstanden til Oslo er 250 km og til Trondheim 270 km.

Det første kurset i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, på et koselig familiedrevet hotell, samt ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!
Grunnkurs 24-26. mars, pris 4.400,- inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete


Informasjon om Venabu Fjellhotell på nettsiden;http://www.venabu.no
Informasjon om fotokurset se nettsiden;http://www.storm-photo.net
Kontakt oss gjerne på e-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

PS; Venabu Fjellhotell har blitt kåret til det 4 beste hotell i Norge av Tripadvisor! Så du kommer garantert til å trives både inne og ute på dette kurset! Se mer om dette her; http://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop


Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.3200
Vi holder kurs hele året, ta en titt på hjemmesiden for å se de andre kursene.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.
Vennlig hilsen & Kind regards,

Tusen takk for en hyggelig helg vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.

”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”
Alle fotos; Fotograf Olav Erik Storm -
Alle fotos; Fotograf Olav Erik Storm
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu