Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nyhet: Leica M10

M for milepæl: Leica M10 imponerer med kompakt størrelse, forbedret ytelse og enkel håndtering.
Pressemelding

Leica M er et ikonisk kamerasystem som igjen setter standarden med nyheten M10. Leica M10 er en perfekt balanse mellom tradisjon og innovasjon. Selv om alle funksjoner er tilpasset kravene til moderne fotografer, er grunnprinsippene til det legendariske M-systemet ivaretatt, nemlig fokuset på hva som er essensen av fotografering.

Formfaktoren: analog størrelse i den digitale tidsalderen

Mange fotografer setter stor pris på den smale størrelsen til de analoge M-modellene, og nå har Leica oppfylt deres ønsker. Dybden på topplaten er kun 33,75 mm, noe som er 4 mm mindre enn på Leica M (typ 240). Leica M10 er dermed det smaleste digitale M-kameraet noensinne.

Rammesøkeren: et presist vindu mot verden

Rammesøkeren har alltid spilt en stor rolle i Leica M-systemet. Flere aspekter ved denne legendariske fokuseringsteknologien er nå ytterligere forbedret: synsfeltet har økt med 30% og forstørrelsesfaktoren har økt til 0.73. Eye-relief, den optimale distansen mellom øyet og søkeren, har også økt med 50%, noe som gjør søkeren mye mer komfortabel å bruke, spesielt for fotografer som bruker briller.

Sensoren: ditt digitale lerret

Inne i Leica M10 sitter det en ny 24 MP CMOS-sensor i fullformat spesialutviklet for dette kameraet. Den nye teknologien gir store forbedringer i forhold til bildeytelse: imponerende dynamisk område, ypperlig kontrastgjengivelse, eksepsjonell skarphet og den fineste oppløsning på detaljer. Den unike oppbyggingen muliggjør at selv lysstråler som treffer sensoren fra en skrå vinkel blir presist registrert av diodene. Glassplaten foran sensoren har samme funksjon som et infrarødt cut-off filter og hjelper til med å forhindre uønsket lysbrytning. Utelatelsen av lavpassfilter sikrer at Leica M10 leverer maksimal skarphet. Dette gir merkbart bedre bilderesultat, spesielt når man bruker vidvinkel og objektiver med stor blenderåpning.

Den nye sensoren tillater et ISO-område på mellom 100 og 50.000 ISO og med merkbar støyforbedring ved høye ISO-instillinger. Kameraet åpner opp for helt nye områder innen fotografering og sikrer eksepsjonell bildeytelse selv i dårlige lysforhold.

Bildeprosessering: kvalitet på et nytt nivå

Den nyeste generasjonen av prosessoren Maestro II står for det ypperste innen prosessorteknologi. I kombinasjon med den nye 24 MP sensoren blir alle eksponeringer fanget med imponerende bildekvalitet. Takket være et bufferminne på 2 GB og seriefotografering opp til 5 bilder pr. sekund på full oppløsning, trenger ikke fotografen bekymre seg for å gå glipp av det viktige øyeblikket. Leica M10 er det raskeste M-kameraet som noensinne er laget.

I tillegg til dette tillater prosessoren at fotografen kan stille inn lupefunksjonaliteten der man ønsker slik at man får full kontroll på hvor man legger skarphetsplanet. Denne funksjonaliteten kan benyttes på kameraets bakskjerm eller i forbindelse med den elektroniske søkeren Leica Visoflex med 2.4 MP oppløsning. Søkeren kan dessuten vris i ulike posisjoner når man trenger å fotografere uvanlige vinkler, og en integrert GPS-modul kan aktiveres hvis man ønsker å geotagge filene.

Brukergrensesnittet: intuitivt og redusert til det essensielle

Siden starten har M-kameraene hatt fokus på de aller viktigste funksjonene. Dette prinsippet er videreført i Leica M10 som setter en ny standard når det gjelder intuitiv håndtering og rask tilgang til innstillinger. Kontrollene på baksiden er redusert til en joystick-kontroll og tre knapper for Play, Live View og Menu. Fotografen kan konfigurere sin egen favorittmeny med de innstillingene som brukes ofte.

ISO-hjulet på toppen av kameraet er en fremtredende funksjon. For første gang kan alle essensielle fotograferingsparametre som fokusering, blenderåpning, lukkerhastighet og ISO-verdi stilles inn manuelt på et digitalt Leica M-kamera, og helt uten å måtte bruke menyen. Fotografen trenger ikke engang slå på kameraet for å stille inn. Dette betyr mer direkte kontroll og større diskresjon når man fotograferer.

WLAN-modulen: minner er til for å deles

Leica M10 er det første M-kameraet med integrert WLAN-oppkobling. Dette muliggjør rask og trådløs overføring av bilder til mobile enheter fra Apple hvor bildene kan redigeres og deles. Leica M-appen tillater overføring av RAW-data i DNG-format til mobile enheter for videre bildebehandling med passende apper som er tilpasset iOS versjon 10.2. Fotografen kan også fjernstyre Leica M10 fra en smarttelefon eller nettbrett. Dette gjør det enkelt å fotografere fra uvanlige vinkler eller forhindre kamerarystelse når man fotograferer på lange lukkertider.

Leica M10: neste skritt mot perfeksjon

«Leica M er hjertet, sjelen og ryggraden til Leica Camera. Leica M10 forener banebrytende teknologi og eksepsjonell optisk ytelse med et konstant fokus på de tradisjonelle fordelene til det unike Leica M rammesøkersystemet. Dette innovative kameraet med sitt fokus på funksjoner som er essensielle for fotografering, setter nye standarder, mens kameraets brukervennlighet tar oss et steg nærmere den absolutte perfeksjon. «Made in Germany» og laget av Leica - Leica M10 står som et eksepsjonelt symbol på den høyeste kvalitet innen ingeniørkuns og håndverk,» forklarer Oliver Kaltner, CEO hos Leica Camera AG.

«En ny M, nye M10! Ikke et kamera for alle, men et kamera for den voksende skaren av fotografer som setter pris på et system som er bygget for fremtiden samtidig som det tar vare på arven fra fortiden. Rammesøkersystemet lar meg ta utsnitt og komponere bildene mine. Rammesøkersystemet lar meg trå i fotsporene til verdens største fotografer. Rammesøkersystemet lar meg skape fotografier i min egen visuelle stil. Nye M10 har et overveldende utvalg av nye og gamle Leica M-objektiver - produkter som vekker og fyller behovene til alle fotografer,» vektlegger Dr. Andreas Kaufmann, største aksjonær og formann ved supervisory board hos Leica Camera AG.

Pris og tilgjengelighet

Leica M10 er tilgjengelig fra 19. januar 2017 hos utvalgte Leica forhandlere og har en anbefalt veiledende utsalgspris på kr. 65.000,- inkl. mva.
Leica - Leica M10 sett forfra
Leica M10 sett forfra
Leica
Leica - Leica M10 sett fra siden
Leica M10 sett fra siden
Leica
Leica - Leica M10 med bæreveske
Leica M10 med bæreveske
Leica

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu