Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto reise til Panama

Bli med på en fotoreise til Panama i Mellom Amerika til et område som er på UNESCO's verdensarveliste for biologisk mangfold.
Kyst Ekspedisjon Panama
Dato:
12-19 august 2019
Andre datoer på forespørsel.
Totalt 8 dager
Maks antall deltagere: 6
Pris: 3850 USD
Påmelding sendes: oyvind@martinsenvisions.com
Guider: Øyvind Martinsen, Zizza Gordon + biolog guide.
www.martinsenvisions.com

Panama ligger i Mellom Amerika og grenser til Costa Rica i vest og Colombia i øst. Panama har et stort biologisk mangfold, og veldig variert natur inkludert regnskoger, fjellområder, kyst, vann og elver. Vi har for eksempel 220 forskjellige pattedyr og 1002 forskjellige fuglearter, 1200 forskjellige fiskeslag, 175 amfibier, 240 reptiler, over 10000 forskjellige planter, og vakre sommerfugler m.m.

På denne turen skal vi utforske stillhavskysten og regnskogene der. 3 dager av turen er satt av til Isla de Coiba nasjonalpark, som er på UNESCO's verdensarvliste for sitt unike biologiske mangfold. Der kan vi finne flere endemiske arter som for eksempel Coiba Howler Monkey og Coiba Agouti. Ofte ser vi White-throated Capuchin aper. Det er også muligheter for å se black iguana, green iguana, havskilpadder, hval og delfiner! På øya fines også den flotte scarlet macaw papegøyen! Vi ser ofte også flere arter som også finnes på Galapagos og i Sør Amerika, som blue-footed booby, brown booby, galapagos shearwater, og inca tern.
Det blir også muligheter for snorkling og undervannsbilder for de som ønsker det, og det er et spekter av fargerike fisker og koraller i det varme behagelige vannet.
I tillegg skal vi utforske Cerro Hoya nasjonalpark som ligger på fastlandet. Det er den minst besøkte nasjonalparken i Panama, og har også flere endemiske arter som for eksempel Azuero Spider Monkey, Azuero parakeet. Cerro Hoya har også den store Green Macaw papegøyen.
Vi vil også besøke noen andre fantastiske lokasjoner til fots, og også utforske mangroveskogen langs stillehavskysten med båt. Mangeroveskogen er ugjennomtrengelig, mystisk og spennende, og ofte ser vi racoon, mange hegre arter, ibis, kingfishers, vadefugler, og krokodiller!

Klimaet i dette området i Panama er tropisk. På natten er det vanligvis 17-20 grader, og midt på dagen kan det være fra 27-30 grader i regnskogen. Panama har to sesonger: regnsesongen og den tørre sesongen. I regnsesongen regner det ikke hele tiden, men i dette området kommer det vanligvis en frisk ettermiddagsbyge som varer cirka en halv time. I den tørre sesongen er det også muligheter for en kort forfriskende regnbyge, selv om det kan gå noen dager i mellom regnbygene.
På Coiba bor vi i hytter, og på fastlandet på en lodge, begge steder omgitt av vakker natur.

Øyvind Martinsen og Zizza Gordon vil være dine guider på denne turen. I tillegg har vi med en biolog som vil kunne lære deg mye om den tropiske naturen.
Å være på en tur gir læring, inspirasjon, naturopplevelser og man får nye venner.
Har du en glødende interesse for natur og naturfoto vil du ha stort utbytte av det vi kan tilby på denne turen. Ikke-fotografer kan gjerne bli med på turen, men de må da være klar over at turen er lagt opp for naturfoto, og de bør være interessert i natur.
Vi har organisert alt for deg slik at du kan komme og ta bilder og nyte mange naturopplevelser i Panama. Vi har operert fotoekspedisjoner i Panama siden 2004, og kjenner landet veldig godt, og vi har spesialisert oss på å guide andre naturfotografer til forskjellige lokasjoner i dette vakre landet.

Hva trenger du å ta med?
Av klær er det fint med lette hiking-boots for turene, og lette sko/sandaler for bruk i lodge. Vi anbefaler at du tar med lette langarmede skjorter og bukser som tørker fort og som ikke er for varme. Vi anbefaler langarmet for beskyttelse mot sola. Ta også med en solhatt/caps, solbriller og solkrem. En lett vind/regnjakke er også gunstig å ha, samt badetøy for bruk på Coiba.
Valutaen i Panama er amerikanske dollar, og vi anbefaler at du tar med noen kontanter. Penger kan tas ut på flyplassen eller i Panama city.
Fotoutstyr velger du selv avhengig av hva du er interessert i. Vi anbefaler et teleobjektiv for dyr og fugler, et makroobjektiv for detaljer, og vidvinkel/ vidvinkelzoom for landskap. Stativ er alltid nyttig, og det samme er en snorutløser, ekstra batterier m/lader og kontakt-adapter (USA), og nok minnekort. Ønsker du å ta undervannsbilder tar du med undervannshus til ditt kamera, eller et eget undervannskamera.
Vi låner ut dykkermaske, snorkel og svømmeføtter.
Vil du redigere bilder under på kvelden tar du med en laptop med ditt foretrukne bildebehandlingsprogram (vi anbefaler Adobe Lightroom)

Praktisk:
På dag 1 av turen henter vi deg på ditt foretrukne hotell i Panama City kl. 09.00. Derfra har vi en 4 timers kjøretur til den idylliske lodgen. Vi anbefaler at du bruker Hotell Albrook Inn, se www.albrookinn.com Hotellet ligger en 15 minutters taxitur fra flyplassen, og du betaler ca. 25 dollar for taxien.
På turens siste dag kjører vi deg til ditt foretrukne hotell i Panama City.
Inkludert i turen er:
Overnatting på lodge, innenlands transport med bil og båt i Panama, mat og drikke, guiding, og nasjonalpark avgifter.
Ikke inkludert:
Flyreise til og fra Panama er ikke inkludert i prisen. KLM og Lufthansa har direkteflygninger fra hhv. Amsterdam og Frankfurt, og det er også mulig å benytte andre flyselskaper. Prisen Norge - Panama tur/retur ligger vanligvis på 7000-9000 kroner.

Hvis du kansellerer turen mindre enn 6 uker før turstart, refunderes bare 50% av det innbetalte beløpet. Kansellerer du pga. sykdom får du dekket innbetalingen ved din egen reiseforsikring.

Send en e-post til oyvind@martinsenvisions.com så snart som mulig om du er interessert.

Les hva tidligere klienter sier:
"Jeg har vært på den mest ekstraordinære fotosafari i hele mitt liv! Operatøren Panama Photo Explorations, eid av Øyvind Martinsen og Zizza Gordon, har tatt meg på en tur rundt i Panama jeg ikke trodde var mulig! De er begge profesjonelle fotografer og var villig til å dele sin kunnskap med meg, som er en profesjonell amatør. Turen var virkelig veldig godt planlagt og organisert. Turen er en fotografs drøm gjennom eksotiske Panama.
Jeg ble guidet gjennom store deler av Panamas varierte nature inkludert regnskoger, mangrove skoger, ørken, sky skog, og det har vært en glede å delta. Jeg kan på det sterkeste anbefale turene til alle som er interessert i økologi og fauna, og naturfotografering. Under Øyvind Martinsen og Zizza Gordons guiding kan jeg si at jeg aldri har tatt bedre bilder.
Beste hilsener
Reidar Rindal"

"Vil bare sende en liten takk til dere,etter fine turdager i Panama.
Anne og jeg syntes opplegget med å være noen dager i Gamboa v/Panamakanalen med forskjellige mål i nærområdet var flott, for så å reise videre vestover til Penonome og noen dager der med forskjellige mål i nærområdet. Alt fra fossefall til vidstrakte landskap foto. Så til slutt ende opp i grensen mot Costa Rica i en Lodge/hytte langt inne i skyskogen ca 2500 meter over havet.
Vi opplevde fantastiske dager med masse læring om fine foto objekter, og særlig spennende var foto jakten på quetsalen. Tiden gikk så alt for fort,men vi har med oss masse bilder som vi kan redigere og gjenoppfriske gode minner fra en fantastisk tur.
Håper det blir anledning å bli med dere på foto ekspedisjon igjen snart.
Med vennlige hilsner fra
Anne og Jan-Arne"

"Panama er for meg et land jeg ikke kan få nok av .
Når Øyvind Martinsen og Zizza Gordon er ansvarlig for organiseringen er du
nesten garantert suksess, det er i hvert fall min erfaring.
De beste opplevelsene på turen var nærbilder av tukan, krokodiller og den
unike naturen som strekker seg fra regnskog, hvite sandstrender og svale
høyfjell. Båt safariene på Lago Gatun og Rio Chagres må også nevnes, der så vi over 30
krokodiller og flere øgler i tillegg kommer et yrende fugleliv.
Foto turene til Øyvind og Zizza kan jeg anbefale hvis du ønsker og
oppleve Panamas natur på sitt beste."

Ole Bjørn Engen, Norge.
Øyvind Martinsen - Foto Reise til Panama
Foto Reise til Panama
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - Fotoreise til Panama
Fotoreise til Panama
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - Fotoreise til Panama
Fotoreise til Panama
Øyvind Martinsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu