Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop i Georgia: Rik kultur og heftig landskap

Kaukasus kaller! Et av verdens eldste land, Georgia, har seilt opp fra glemselen som en favoritt de siste årene. Her snakker vi fabelaktig og utemmet natur, helt fra Svartehavets bølgeskvulp til øverste, ville fjelltopp. Stikkord er rik kultur, klostre, flere hundre år gamle svovelbad, gjestfrihet, høy vin- og matkultur – pluss svimlende utsikter og bildemuligheter som kan ta pusten fra oss. Bli med!
Georgia er et av de eldste landene i verden, der det ligger ved grensen mellom Europa og Asia. Nabolandene er Russland, Aserbajdsjan, Tyrkia og Armenia. Georgia er kun en fjerdedel av Norges størrelse, og var det andre landet i verden som ble offisielt kristnet. Religionen står sterkt den dag i dag, og flere av Georgias mange severdigheter er kirkebygg – som ligger på de mest spektakulære steder!

Landskapet er svært variert. I øst ligger gode vinområder. I vest ligger den fantastiske kystlinjen mot Svartehavet., og i nord kneiser de mektige fjellområdene rundt Kaukasus. Kaukasus har topper på over 5000 meter, og Europas høyeste fjell Elbrus rager hele 5642 meter over havet. Veien er kort fra subtropiske områder til snødekte fjelltopper.

Georgia har mye å tilby sine besøkende. Foruten formidable høyfjell og daler har landet meget gode vinområder- og en kultur som kan konkurrere med de mer kjente vinlandene. Med den gode vinen kommer god mat. Det georgiske kjøkken holder en meget høy standard. Landet har en særskilt arkitektur som går mange århundrer tilbake. Georgia har en innholdsrik historie, og vi skal besøke flere av landets severdigheter som for lengst har fått plass på Unesco’s verdensarvliste.

Hovedstaden Tbilisi fremstår som en interessant by med en god blanding av gammelt og nytt og med et pulserende liv.

Dagens Georgia er et gjestfritt land, der man enkelt kan reise rundt. Selv om det kun er få år siden borgerkrigen herjet, samt krigen mot Russland, fremstår landet i dag fredelig og trygt. Menneskene er serviceinnstilte og gjestfrie. Georgia er i ferd med å bli en attraksjon for den som vil oppleve noe unikt.

HVEM PASSER DETTE FOR?
Denne workshopen passer for deg som liker deg litt utenfor boksen. Den passer for deg som er glad i å fotografere og som liker å bli kjent med andre kulturer. Utfluktene tar deg med rundt om, og vi bor på to ulike hoteller i løpet av workshopen. Du trenger absolutt ikke være en dreven fotograf med avansert utstyr for å få stor glede og utbytte av workshopen. Vår erfaring er at å reise med kamera er å ta inn opplevelsene mer intenst. Som fotograf er du mer til stede og opplever møtene sterkere. Og så er det gøy!

OM ARBEIDSFORMEN OG KURSHOLDERNE
Dagene går med til opplevelser beskrevet i dagsplanen. Torkil og Tone vil holde foredrag om fotografi og gå gjennom deltakernes utvalgte bilder fra turen underveis. Gjennom denne undervisningen søker vi å inspirere og utvikle deg til en bedre fotograf. Det er moro og lærerikt. Det er ingen grunn til prestasjonsangst. Alle, uansett nivå, lærer av å gi og få tilbakemeldinger. Kom hjem med ny kunnskap og visuelle minner for livet! Torkil og Tone er selvfølgelig også tilgjengelige for spørsmål mellom undervisningen. Du trenger en laptop til å legge inn bildene dine, samt en minnepinne. Angående utstyr så velger du selv hva du vil ha med, men vi anbefaler å ikke bære på for mye. Om du vil fotografere på natta så er det lurt å pakke et stativ. Nærmere informasjon og pakketips vil bli gitt når avreise nærmer seg.
Torkil Færø (fotograf og lege) og Tone Solholm (fotograf og grafisk designer) har holdt fotokurs i mange land. Bli nærmere kjent med oss her. Dersom hensiktsmessig vil tid for bildegjennomganger og foredrag bli justert underveis.

Dag 1 – Onsdag 16. september
Avreise fra Oslo Gardermoen kl 17.45 med Turkish Airlines til Istanbul ankomst kl 22.35. Videre med samme selskap kl 23.55 til Tbilisi.

Dag 2 – Torsdag 17. september
Ankomst Tbilisi kl 03.15 om natten. Vår lokale guide møter oss på flyplassen og tar oss til hotellet. Etter en sen frokost blir det sightseeing i Tbilisi. Vi besøker bla Metechi kirken fra 1200-tallet, deler av kongepalasset og svovel-badehusene. Fra Narikhala-fortet på høyden over byen får vi utsikt over hele byen. Gåtur i gamlebyen og besøk i kunstmuseet. Tbilisi består av alt fra falleferdige hus til flotte sjarmerende rehabiliterte samt ultramoderne bygninger. En by vi tror vil overraske deg positivt. Lunsj og middag på hyggelige restauranter i byen.

Dag 3 – Fredag 18. september
Tbilisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe – Tbilisi.
Vi starter i Mtskheta. Dette er en av de eldste byene, som også er det kulturelle og religiøse sentrum i Georgia, og hovedstaden i det tredje århundre f kr. Mtskheta er et levende museum med mange arkitektoniske og historiske monumenter. Deretter går ferden videre til Gori, Stalins fødeby. Vi besøker hans svært enkle hjem og museet som er bygget rundt huset. Vi tar også hans egen jernbanevogn i øyesyn. Videre til en imponerende hulelandsby i Uplistsikhe, der det bodde mennesker nesten til dags dato. Her er 700 grotter som rommet boliger, kirker, hemmelige tuneller, vannlagring, markeder og det eldste teateret i landet! Vi kjører tilbake til Tbilisi og vårt hotell. Middag i byen om kvelden.

Dag 4 – Lørdag 19. september
Tbilisi – Telavi – Temi – Tbilisi.
I dag vil vi oppleve det mest pittoreske og fruktbare området i Georgia. Turen går over Kakheti som skiller høylandet og lavlandet der vinproduksjonen er stor. Vi ankommer Telavi og besøker det lokale markedet hvor bøndene byr frem sine produkter: Vin, frukt, grønnsaker, ost og kjøttvarer. I Temi kan den som ønsker smake den lokale vinen før vi returnerer til Tbilisi.

Dag 5 – Søndag 20. september
Tbilisi – Ananuri – Kazbegi.
En naturskjønn kjøretur ut av byen på Georgian Military Highway til Ananuri slottet fra 1300 tallet. Motivene er mange på dette slottet, som ble benyttet frem til 1900 tallet. I dag står det på Unesco’s verdensarvliste. Videre nordover til Kazbegi, der vi sjekker inn på vårt hotell og nyter en velfortjent middag.
Kazbegi er et av Georgias mest populære turistmål, på grunn av de mange turmulighetene og det vakre landskapet. Områdets mest kjente kulturelle landemerke er Gergeti treenighetskirke, som ligger på en fjelltopp like ovenfor landsbyen.

Dag 6 – Mandag 21. september
Kazbegi.
Etter frokost blir det 3 timers gåtur opp til den gamle treenighetskirken. Dette er en svært vakker tur. Deretter kjører vi til den russiske grensen der Dariali Gorge elven går gjennom de to landene. Spektakulær utsikt når vi går en liten tur til Gveleti fossen.
Tilbake til vårt hotell i Kazbegi.

Dag 7 – Tirsdag 22. september
Kazbegi – Juta – Tbilisi.
Vi forlater Kazbegi og kjører langs Sno dalen. Vi passerer små landsbyer på vei til Juta. Landsbyen Juta ligger på 2.200 meter over havet og høyest i denne regionen. Herfra er utsikten til Mt Chaukhebi på nærmere 4.000 meter svært vakker.
Om ettermiddagen kjører vi tilbake til hovedstaden Tbilisi og sjekker inn på vårt hotel der.

Dag 8 – Onsdag 23. september
Tbilisi.
Fridag til å oppleve byen på egenhånd. Vandre rundt å se de ulike smug og områder som gjør denne byen unik. Arkitekturen er svært variert, her vil vi finne mange motiv. Vi samles til avskjedsmiddag på en av byens restauranter.

Dag 9 – Torsdag 24. september
Frokost og transport til flyplassen der Turkish Airlines har avgang kl 10.30 til Istanbul ankomst kl 12.05. Derfra kl 14.05 til Oslo med ankomst kl 16.50.

REISE- OG PRISINFORMASJON
Pris per person kr 22.800,-
Inkluderer
– Flyreise med Turkish Airlines Oslo – Istanbul – Tbilisi t/r på økonomiklasse.
– Flyskatter og avgifter pr des -19 kr 2.103 (kan endre seg før avreise).
– Alle overnattinger på hotell/gjestehus i dobbeltrom. Hotellstandard 3*.
– All landtransport, program, inngangsbilletter ifølge program.
– Full pensjon; frokost, lunsj og middag.
– Lokal guide.
– Reiseleder er med fra Kairos Workshop.

Tillegg
– Enkeltrom kr 3.700.
– Drikke til måltider.

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 5.000 pr person faktureres ved påmelding.

Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler
– Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 92 dager før avreise.
– Ved avbestilling 96-66 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring.
– Ved avbestilling 65-32 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring.
– Ved avbestilling 31-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring.

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 20, minimum 12.

Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes på denne reisen, opparbeider du poeng/miles ved å fremvise bonuskort ved innsjekking.

DERSOM DU HAR SPØRSMÅL
Har du spørsmål angående det fotografiske sender du en epost til Tone: tone@kairosworks.no
Om du lurer på noe angående reisen eller overnatting kontakter du Explorer Travel: post@exploretravel.no

PÅMELDING
Sikre deg en plass ved å sende en e-post til tone@kairosworks.no
I emnefeltet skriver du «Påmelding til Workshop i Georgia 2020», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og mobiltelefonnummer.

Velkommen til Georgia og fotografering i et av verdens eldste land!

Eventyrlig hilsen fra Tone og Torkil
 -
 -
Georgia byr på spektakulære fjell, meget god vin- og matkultur, en spesiell og mange hundre år gammel arkitektur – og flere severdigheter som for lengst har fått plass på Unesco’s verdensarvliste. Vi har lenge drømt om å reise hit. Pakk kameraet og bli med! Foto: Johannes Pleino
 -
I et av verdens eldste land har menneskene i det stille utviklet sin kultur og tradisjoner. Vi gleder oss til å utforske Georgia gjennom sanser og bilder sammen med deg. Foto: Tiko Giorgadze.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu