Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

INSPIRERENDE KURS I FINE ART PORTRETT

Med fokus på styling, posering, lyssetting og redigering deler jeg alle teknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte Fine Art portretter.
Velkommen til min workshop i Fine Art portrett. Jeg viser deg hvordan jeg velger styling og poserer modeller og jeg viser lyssetting og redigeringsteknikker som jeg bruker for å skape mine personlige, kunstneriske portretter. For meg er deling av kunnskap og inspirasjon en drivkraft og jeg er en åpen bok og deler alt. Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Photoshop.

LØRDAG Vi starter dagen med påfyll og inspirasjon. Hva er et Fine Art portrett og hvordan tar vi bildene våre til et nytt nivå i redigeringen? Vi går gjennom noen av mine Fine Art portretter og ser på originalbildene og arbeidsprosessen min frem til de ferdige bildene. Jeg viser hva jeg har gjort, hvilke teknikker jeg har brukt og hva jeg ønsker å uttrykke. Og jeg snakker om hvordan vi kan bruke farger og styling som en viktig del av bildene våre. Dette kan ofte gjøres på en enkel måte.

Etter lunch kommer våre to flotte modeller. Jeg sørger selvsagt for fin styling, og om du ønsker kan du gjerne ha med dine egne effekter slik at du skaper bilder som blir mer personlige.

Det er viktig å lære seg hvordan lyset oppfører seg. Selv liker jeg å jobbe med så naturlig lys som mulig, også i studio. Det jevne, vakre lyset gir en egen feeling i bildene som jeg intuitivt søker. I våre to studio-oppsett vil vi replikere dagslyset ved bruk av ledlys og slik skape det myke, vakre lyset som er perfekt for Fine Art portretter. Bruk av refleksskjerm inngår selvsagt i dette.

HJEMMELEKSE Å velge ut to bilder for gjennomgang søndag samt finne gratis teksturer på nettet.

SØNDAG Jeg redigerer et par av mine bilder fra workshopen og bruker Lightroom Classic, Photoshop og Exposure til dette. Jeg bruker også mine egne actions og teksturer og som deltaker får du også disse. Jeg viser teknikker som hud-retusj, dodge & burn, liquify, frilegging, toneringer, oppskarping m.m. Og vi går gjennom deltagernes beste bilder. Vi ser på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som bør fremheves og dempes i bildet, hvordan legge fokuset og ikke minst planlegger vi selve redigeringen og ser på hvordan vi kan bruke toneringer, teksturer mm. Blir det tid jobber deltakerne med sine egne bilder de siste timene og de som ønsker hjelp får selvsagt dette.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset holdes i mitt hyggelig studio på Gjettum Gård lørdag kl 9 – 18 og søndag kl 10 – 17. Dette blir intensivt så ikke regn med å få gjort så mye annet disse dagene. Kursavgiften er kr 4.950 og inkluderer modeller og styling, kursmateriell, teksturer, Photoshop actions samt frukt og kaffe/te hele dagen.

Undervisningen i redigering foregår på storskjerm, og du må ha med egen laptop. Du MÅ ha Photoshop på engelsk og du må kunne basis redigering, masker og lag. Ha med portrett-linse som 50 mm, 85 mm og 105 mm og gjerne et fotostativ. Det gir en egen ro og kontroll å bruke stativ til Fine Art portretter og vi trenger heller ikke skru opp ISOen så mye som vi ofte ellers må når vi lyssetter med ledlys.

Flere Fine Art portretter finner du her www.annehelenegjelstad.com/oslo-baerum-fotograf-fine-art-portrett/ og referanser fra andre som har vært på kurs hos meg finner du her www.annehelenegjelstad.com/oslo-baerum-fotokurs-referanser

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 8 og jeg følger selvsagt myndighetenes smitteverntiltak og tilpasser kurset etter disse. Din påmelding er bindende, og skulle kurset måtte avlyses pga pandemien får du kursavgiften igjen. Ellers ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

For spørsmål ring meg gjerne på 90 82 54 57 eller send en e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com

Hjertelig velkommen på kurs i fotografering og redigering av Fine Art portretter - jeg deler alt jeg kan med dere!
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu