Favoritter fra bildekritikken

Flotte bilder kan være vonde. Stygge bilder kan være vakre. Dette bildet er alt sammen.
Ukens utvalgte bilde fra bildekritikken er utrolig sterkt og vondt, og vi trenger vel ikke engang prøve å fortelle hvordan vi tolker det. Det taler for seg selv. I det vonde innholdet i bildet er det likevel en skjønnhett, og bildet heter «myk». På bildet ser det ut som det er lagt på et filter for at det skal se slitt og ripete ut. Min første assosiasjon var arr i huden etter selvskading, så det ble meget effektfullt.

Dette er ett av mange selvportretter som Sookie Sirene Hannaas har lagt ut den siste tiden, og en så sterk historie som bildene forteller fortjener plass i denne spalten.

Sookie sier selv dette om bildet: Det kan være en stor og skremmende verden, og til tider kan livet virke langt og unødvendig hardt. Eneste mulighet er å krype opp i senga med armene rundt seg selv, gjemme seg og skjerme seg fra livet og omverdenen. Finne trygghet i skyggene. Være myk.

I redaksjonen er vi takknemlige og imponert over at Sookie legger ut slike bilder av seg selv. Det er svært modig gjort i en tid der sosiale medier oversvømmes av glansbilder og overflatiskhet.

Tusen takk, Sookie.

Bildet er tatt med mobiltelefon.

Ps. Ingressbildet er snudd med tillatelse av fotografen.

Klikk her for å se bildet i bildekritikken

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.
Foto: Sookie Sirene Hannaas - m y k
m y k
Foto: Sookie Sirene Hannaas

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øyvind B.
Så bra hun får oppmerksomhet!
Fabelaktig kreativ i formidling bilder.

Øyvind
28.11.2020
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu