Favoritter fra bildekritikken

Det er mørketid på mer enn en måte. Men mørket kan også være vakkert.
Det er fredag igjen, og tid for å presentere en ny favoritt fra bildekritikken. Denne gangen har vi gått etter roen og skjønnheten i mørket. Det er mørkt ute, det er mørkt i samfunnet, og for mange er det dessverre mørkt i sinnet også.

Derfor har vi hentet fram et bilde av mørket som likevel er ganske lyst. Det heter Månelys og er tatt av Anders Navarsete. Måneskinnet i dette bildet gir en trolsk men rolig stemning. Ringen rundt månen gir et ekstra fint element, og man skjønner at månen er der uten at den må bli med på bildet. Skyene rundt månen gir en drømmeaktig effekt, noe selvfølgelig også vannet forsterker.

Dette sier Anders selv om bildet: Bildet er tatt i ‘trivselsskogen’ på Sandane i Gloppen kommune. Eit flott turområde tilrettelagt på dugnadsarbeid. Her er mange flotte motiv. Eg tok turen ut for å teste mitt nye stativ (manfrotto Befree gt xpro). Månelyset kom perfekt inn frå sida og skapte fin dynamikk. Samyang 12mm F2 er også ein kompetent følgesvenn til nattfoto har eg erfart. Som eg skreiv i bildekritikken er dette eit vertikalt panorama på 4 bilete. ISO 800, 20 sek f/2.8, Fujifilm X-T2.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.
Foto: Anders Navarsete - Månelys
Månelys
Foto: Anders Navarsete

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu