NISI blir objektivprodusent

Filterprodusenten, NISI, har i dag lansert en 15mm f/4 for speilløse kameraer
NISI har i flere år laget skrufiltre og filtersystemer i svært høy kvalitet. Nå har de kastet seg inn på objektivmarkedet med en 15mm f/4 uten autofokus.

Det er etter hvert mange produsenter som lager rimelige og optisk gode objektiver uten AF, som ikke snakker med kameraet. Da slipper man elektronikken, og det blir en mye enklere prosess å lage objektivet. Du mister noen funksjoner, men til gjengjeld får du mye god optikk for pengene.

Vi vet ikke om dette bare er atarten på en større satsning, eller om de bare prøver for å se hvordan markedet er. Vi vet heller ikke om dette er noe de har utviklet selv, eller kjøpt fra en annen produsent, slik vi vet enkelte andre merker gjør.

Noen vil kanskje ønske seg autofokus, men på 15mm og med største blender f/4 blir det en svært enkel jobb å fokusere manuelt. Du vil ha svært stor dybdeskarphet, selv på største blender. Objektivet er nok med for landskapsfotografering, og da har man heller ikke så ofte hastverk.

Objektiver kommer i fatninger for Nikon Z, Canon RF og Sony FE. Disse vil antakelig komme til Norge i løpet av noen uker. Det kommer også med Fujifilm X-fatning, som gir bildevinkel tilsvarende 22mm. Det er noe videre enn Fujifilms egne 16mm f/2.8, men NISI-varianten koster mer, veier mer, har ikke værtetting og altså heller ikke AF. Det bør derfor være et usedvanlig godt objektiv for at det skal selge nevneverdig til Fujifilm-brukere. Av samme grunn har importøren valgt å ikke ta inn denne varianten til lager. For de andre fatningene kan et kompakt og lett vidvinkelobjekiv absolutt være av interesse. Det veier bare 460g, og tar 72mm skrufiltre. Det passer også godt med NISI V6 filtersystem.

Spesifikasjoner:
• Vekt: 460g
• 10 rette lameller – objektivet kan produsere stjerne-effekt helt fra f/4 til f/22
• Optisk konstruksjon som består av 12 elementer i 10 grupper med ett dobbeltsidig asfærisk element og to elementer med ekstra lav spredning (ELD)
• Nærgrense: 0,2m
• Filterdiameter: 72mm

Prisen er satt til 6399 kroner og levering starter allerede nå i januar.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu