Leica for de lysskye og nostalgiske

Leica relanserer Noctilux-M 50 f/1.2 ASPH. fra 1966.
Leicas første Noctilux-objektiv ble lansert i 1966, og var ekstremt lyssterkt etter datidens standard, og fortsatt blant det mest lyssterke du får. Det var også det første objektivet med asfæriske linseelementer, ifølge Leica. Objektivet ble produsert i ca. 10 år fram til 1975, men ble likevel ikke lagd i mer enn 1757 eksemplarer.

Det gjør de gamle objektivene svært vanskelig å få tak i, og for å bøte på det, relanseres nå objektivet i en versjon så nær originalen som mulig. Enkelte ting kan ikke gjøres likt, for man har ikke de gamle maskinene, men Leica lover at bildene det lager skal være svært nær originalen på alle måter. Også emballasje og etui er inspirert av originalen, så er her er det nostalgi for alle penga.

En av fordelene med dette objektivet, sammenliknet med Noctilux 50mm f/0.95 er at det er mye mer kompakt, og passer derfor mye bedre på en Leica M. Noen Noctilux-objektiver er så store at de dekker en god del av søkerbildet, og det er uheldig. Det slipper du med dette objektivet.

Så hvis du ønsker deg det litt drømmende utseende som dette objektivet ga, og et kamera det er vanskelig å se om er fra 1971 eller 2021, er dette et spennende valg. F1.2 er også en lysstyrke som gjør at du har full kontroll på dybdeskarpheten, og gir en nydelig bokeh. Men du bør nok blende ned noen trinn hvis du ønsker deg et sylskarpt bilde.

Objektivet kommer i to versjoner. Den svarte versjonen blir laget i 1800 eksemplarer – omtrent det samme som den originale, og er bygd i aluminium. Den leveres med solblender og en oppbevaringsboks lik den originale.

Prisen for denne deilige nostalgitrippen er 79 000 kroner.

Du vil også kunne få den i sølv. Det blir en svært begrenset produksjon av den varianten, kun 100 eksemplarer, og den vil kun være å få kjøpt i Leica Store. I Norge vil den være bestillingsvare.

Optisk er den lik den svarte, men er bygd i messing i stedet for i aluminium, og foran står det Leitz Wetzlar. Esken den blir levert i likner enda mer på den originale.

Hvis du heller vil ha denne varianten er det bare å hoste opp 88 000 kroner til. Altså 167 000. Et røverkjøp, spør du oss. Denne versjonen kommer til å bli et samlerobjekt på linje med det den originale er. Så hvis du vil ha den, bør du egentlig kjøpe to. En til å samle på og en til å bruke.
 -
 -
 -
Sånn skal det gjøres. Kjøp to bruk den ene.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu