Panasonic S 70-300m mf/4.5-5.6 Macro O.I.S.

En praktisk og kompakt telezoom for L-fatning
Panasonic har lansert en 70-300mm for S-systemet, men siden den har L-fatning vil den også passe på Leica SL og Sigma FP. Objektivet er ganske kompakt, ikke minst til å være for S-systemet og dekker et klassisk zoomområde fra 70-300mm. Det gjør den svært anvendelig når du trenger litt ekstra rekkevidde, men ikke vil bære deg skakk. Det er godt å se at Panasonic nå har litt fokus på å lage litt mindre objektiver, for å kunne tilby et lettere og mer kompakt system.

Objektivet har fått det siste i autofokusmotor, værtetting og bildestabilisator, og skal kunne kompensere for 5,5 blendertrinn i samarbeid med stabilisatoren i kamerahuset. Det høres ikke voldsomt mye ut, men vi må huske at stabilisatoren i kamerahuset ikke er veldig effektiv på lange teler, så det meste av jobben gjøres av objektivet.

Nykomlingen har fått betegnelsen Macro, noe som har vært veldig misbrukt opp gjennom årene. Grunnen til at dette objektivet har fått det, er at på 300mm har du en maksimal forstørrelse på 0,5, som er ganske bra, og absolutt kan brukes til makrofotograferinger. Minste fokusavstand er da 74cm, så du får ganske god arbeidsavstand hvis du skal fotografere lettskremte motiver. Du unngår også å skygge for motivet med objektivet. Det gjelder for alle teleobjektiver, uavhengig av merke.

Som på de fleste objektiver av denne typen, kan du begrense fokusområdet med en bryter på objektivet. Det gjør autofokusen raskere når du vet at du ikke trenger hele fokusområdet. Det er også bryter for AF/MF og for å slå av og på bildestabilisatoren. Når du ikke bruker objektivet kan du låse det på korteste brennvidde for å unngå at det siger hvis det henger fra skulderen din. Filterstørrelsen er 77mm

Størrelsen er 148mm og 84mm i diameter. Vekten er 790g uten deksler og solblender.

Prisen er satt til 15 490 kroner.
_______________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu