Kompakt og lyssterk standardzoom

Sigma lanserer 28-70mm f/2.8 DG DN C, et kompakt fullformatobjektiv for speilløse kameraer.
Tamron hadde stor suksess med sin 28-75mm f/2.8 i fjor, og Sigma ser at det er et marked for lyssterke standardzoomer som ikke veier et tonn og koster en arm. De har derfor lansert et ganske tilsvarende objektiv, men mindre og lettere. Ifølge Sigmas egne målinger er autofokusen raskere enn både på Tamron 28-75 og på Sigmas egen 24-70 f/2.8 DG DN Art. Vekten er 470g og det tar 67mm filter.

Sigma sier at bildekvaliteten skal være svært lik som på 24-70 f/2.8 DG DN Art, men at det mangler værtettingene, og du mister også noen millimeter i den vide enden. Den mangler også AF-L-knapp og zoomlås. Det siste er antakelig ikke nødvendig da objektivet er så lett at du ikke trenger funksjonen.

Objektivet er plassert i Sigmas Contemporary-klasse. Det er den rimeligere klassen, men de hevder at den optiske kvaliteten er som Art-objektiver. Forskjellen på Art og Contemporary er ofte byggekvalitet og værtetting. I dette tilfellet skal det hovedsakelig være værtettingen det har gått utover. Men høy optisk kvalitet gir også en noe høyere pris.

Objektivet får en veiledende pris på 9300 kroner inkludert solblender, og det skal kunne leveres fra 12. mars og kommer med FE- og L-fatning.

_________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu