Favoritter fra bildekritikken

Ukens bilde er et godt komponert og svært klart bilde av Hammerfest. Det gir en ro i sjelen å se på det.
Et bilde av en by. Det har vi vel sett før. Ja, vi har jo det, men det var noe med dette bildet av Hammerfest, tatt av Ole Arne Schlytter, som slo meg som spesielt allikevel. Komposisjonen sitter meget bra, med kirka i midten og gatene som går omtrent parallelt med stripen fra båten på vei ut.

Gatene leder blikket mot kirka og mot båten og fjellene i bakgrunnen. Det at bildet er så klart, helt til fra forgrunnen til de fjerneste fjellene gir et inntrykk av ren luft/ren by, og jeg fikk umiddelbart lyst til å besøke Hammerfest.

Dette sier Ole Arne selv om bildet: Været er veldig skiftende, som her på bildet ligger det snø som kom tidlig på morgenen en dag i mai.
Måtte da bare komme meg opp på "Salen" for å ta oversiktsbilde over Hammerfest. Ser utover mot Sørøya, og ser også litt av Melkøya med anlegget for LNG. Flott ble det også med Hurtigruta som lager liv i bildet med vannstripa der den er på vei sydover. Her har jeg brukt Canon 1 Dx med objektiv 24-70mm f/2,8, håndholdt, Brennvidde; 24mm, ISO; 400, Blender; f/6,3 Lukker; 1/5000 sek.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Ole Arne Schlytter -
Foto: Ole Arne Schlytter
Klikk på bildet for å se det i større versjon.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu