Favoritter fra bildekritikken

Leif Halland lurer på om det finnes liv på Mars (eller deromkring)
Denne ukas bilde fra bildekritikken er en morsom komposisjon med en spennende historie. Bildet er én eksponering. Halland leker med et øde landskap og en mann med dress og hatt som går igjen i mange av bildene hans. Jeg synes det var en morsom og annerledes komposisjon som umiddelbart vekket interesse og skapte litt munterhet. Samtidig er det noe alvorlig med et skipsvrak langt oppe på land, og en person som tilsynelatende hopper ut fra det. Blitslyset i mannens ansikt gjør det hele litt mer mystisk, og med bildetittelen i tankene kan man lure på om det virkelig er en mann eller om det er en marsboer.

Dette sier Leif selv om bildet: Bildet er fotografert på Barøy i Ofoten. Over flere år har jeg kommet tilbake til denne forliste skuta. I 1975 ble den gjennom stor dramatikk slengt på land. Hele mannskapet berget seg. Den står der som et dramatisk monument for nord norsk kystkultur. Skutas navn er Evelyn Karin. Den har på en måte gitt meg assosiasjoner om et landingsfartøy og det ytre rom. Under dette har jeg over flere år utviklet ideen om å skape et foto med skuta som et havarert eller landet romfartøy. Dette er uaktuelt all den tid romfarten har fokus på planeten Mars. Jeg ønsket å skape vektløshet samt mystikk med mannen i dress.

Bildet er tilnærmet slik det ble fotografert. Overeksponeringen skjuler et par tynne liner. Ansiktet er utbrent ved bruk av blits.

Billedtittelen. Mars real life ble da et ordspill av måneden vi er i og fornavnet mittKlikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Leif Halland -
Foto: Leif Halland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Chris O.
High and dry!
3.4
Chris O.
High and dry!
3.4
Pål M. S.
Fantastisk, kreativt og ikke minst inspirerende for oss som bifaller det surrealistiske og absurde.
26.3
Øyvind B.
En kreativ fotograf som fortjener ekstra oppmerksomhet og er til inspirasjon for flere enn meg her inne vil jeg tro.
Anbefaler andre å titte inn i Leif sin surrealistiske underfundige verden.
Bildene ligger her inne.
Øyvind
26.3
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu