Canons lange teler og makro for EOS R

I dag lanserer Canon RF 400mm f/2.8 og 600mm f/4 for RF-fatning, og gjør dermed systemet mye mer interessant for mange profesjonelle fotografer. De slipper også en RF 100mm F/2.8L IS USM som vil glede veldig mange.
For å kunne konkurrere med Sony, som allerede har disse lange telene, er det opplagt at Canon måtte komme med sine varianter, og det gjør de i dag.

Utseendemessig likner objektivene svært på de eksisterende variantene med EF-fatning, og Canon kan bekrefte at det er den samme optiske konstruksjonen. Men det er likevel nyheter i disse objektivene. De to viktigste er at det er en forbedret bildestabilisator som gir inntil 5,5 trinn stabilisering og at RF-fatningen gjør at objektivene kan kommunisere mye raskere med kameraet, og dermed vil autofokusen bli raskere og mer presis.

Makroobjektivet er det mest nyvinnende av disse. Det har fått et par nye, interessante funksjoner. Største forstørrelse er økt til 1,4:1, så du kommer enda nærmere enn tidligere. Det andre er en såkalt Spherical Aberration Control ring, som kort fortalt gjør noe med hvordan områder ute av fokus blir seende ut. Du kan med andre ord påvirke dette i objektivet før du tar bildet. Hvordan dette vil arte seg i praksis, vet vi ikke.

Bildestabilisatoren i makroobjektivet skal gi inntil 5 trinn stabilisering alene, eller inntil 8 trinn sammen med et kamerahus med stabilisering. Stabiliseringen blir dårligere på store forstørrelser.


Prisene blir som følger:
RF 100mm f/2.8L Macro IS USM: 17 699,-
RF 400mm f/2.8L IS USM: 147 999,-
RF 600mm f/4L IS USM 155 999,-

Levering skal starte i juli for 100mm. De to lange telene kommer antakelig i august.

___________________________________________
Her finner du objektivene i nettbutikken.
RF 100mm f/2.8L Macro IS USM
RF 400mm f/2.8L IS USM
RF 600mm f/4L IS USM
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu