To kompakte Tamron-objektiver for Sony

Med kompakte 150-500mm f/5-6.7 og 11-20mm f/2.8 for APS-C er begge objektivene rettet mot naturfotografer, men særlig det siste vil mange andre også ha glede av.
Tamron satser for tiden tungt på optikk for Sonys speilløse kameraer. Sony er nok noe rausere med å dele informasjon om fatningen enn det Canon er, og derfor får Sony større utvalg av optikk. Til gjengjeld mister nok Sony noe objektivsalg til Tamron og Sigma på grunn av dette.

150-500mm
Nå har Tamron lansert en lang, men kompakt telezoom på 150-500mm. De har altså gjort den kortere enn den eksisterende speilrefleksmodellen som går fra 150-600mm. Den er også noe mindre lyssterk, med f/5-6.7. Lysstyrke er noe mindre avgjørende på optikk for speilløse kameraer, da både autofokus og søker fungerer like bra. Den vesentligste utfordringen med mindre blender på objektiver for speilløse kameraer er å fryse bevegelser. Til gjengjeld kan objektivet lages mindre, lettere og billigere, og det er helt klart attraktivt, og en nisje Tamron utnytter.

150-500mm er bare 21cm lang og veier 1725g uten stativffeste. Objektivet er værtettet, har en 4-trinns optisk bildestabilisator, asfæriske linser, og LD og XLD-linser.

Prisen blir 16 890 kroner og levering starter i midten av juni.

11-20mm
Hvis du har et Sony APS-C-kamera (6000-serien), kan du nå få en lyssterk vidvinkelzoom som dekker landskap interiør eller når du vil ha litt interessante perspektiver. 11-20mm tilsvarer omtrent 16-30mm i fullformat, og selv om vi gjerne hadde sett at den gikk til tilsvarende 35mm, så ville det også gjort objektivet større og dyrere. Dette blir med andre ord et rent vidvinkelobjektiv. Til gjengjeld er det ganske så lite. Det er 8,6cm langt og veier bare 335g. Det er med andre ord et objektiv det er greit å ta med seg, og det vil nok passe godt på de små kamerahusene til Sony.

Også dette objektivet har fått både asfæriske, XLD- og LD-linser og bør yte bra under alle forhold. Det er værtettet og støtter funksjoner som øyegjenkjenning og hybrid AF.

Minste fokusavstand er 15cm på 11mm, noe som kan gi ganske ekstreme perspektiver. På 20mm er minste avstand 24cm, og det gir faktisk en forstørrelse på 1:4, som er usedvanlig bra for å være en vidvinkelzoom.

Prisen blir rett under 10 000 kroner, og levering starter i slutten av juni.


___________________________________
Her finner du objektivene i nettbutikken:
Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD
Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu