Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Oslo Kamera Klubbs 100-års jubileumsutstilling

Norges største og eldste fotoklubb er 100 år, og viser fram bilder fra hele sin historie.
Nå har du muligheten til å se en fotoutstilling med bilder tatt av kjente profesjonelle fotografer og klubbfotografer gjennom de siste 100 år. Oslo Kamera Klubb – der Foto.no er hovedsponsor – har 100-års jubileumsutstilling i Galleri OKK i Pilestredet 75C i Oslo, ikke langt fra Bislett. Utstillingen vil henge fram til 27. juni.

Oslo Kamera Klubb har hatt en rekke kjente fotografer som medlemmer. Ernst Schwitters, Wilhelm Piro, Dag Alveng, Hans Olav Forsang, Terje Abusdal og Elisabeth Meyer, for å nevne noen få.

Vi stiller ut mange av disse fotografenes bilder sammen med kjente klubbfotografer som Rolf Mortensen, Bjørn Falch-Andersen, Åse Godager og Jan Baashuus-Jessen.

Med hjelp av Preus Fotomuseum og Norsk Selskap for Fotografi har vi funnet fram 200 av klubbens mest kjente bilder. Dette er norsk fotohistorie.
Her kan du se utviklingen fra piktorialismens «sfæriske» kunstfoto på 20-tallet, som avløses av den ny-saklige kunststilen på 30-tallet.

Her ser du de dokumentariske bildene fra 50-, 60- og 70-tallet, med den tidstypiske fotografikken på 60-tallet, de klassisk komponerte bildene fra 80- og 90-tallet; de mer eksperimentelle bildene på 00-tallet, samt serie og prosjektarbeidene som klubbens medlemmer arbeider med nå i dag.

Åpningstider:
Torsdag og fredag kl. 16.00 – 20.00
Lørdag og søndag kl. 12.00 – 16.00
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu