Favoritter fra bildekritikken

En havørn uten hav, i dyp konsentrasjon for å fange byttet.
Dagens bilde av havhørn er tatt av Paul Dalholm Hansen fra Danmark. Vi har etter hvert sett svært mange havørnbilder, men dette synes jeg likevel skiller seg ut på flere måter. Det ene er hvordan ørna er så sylskarp og klart skiller seg fra bakgrunnen. Det andre er at det ikke er noe hav å se på bildet. Det gir et helt annet uttrykk enn de fleste bilder av disse fuglene. Men det som fanget oppmerksomheten min aller mest er det utrolig intense blikket til ørnen. Her er det full konsentrasjon, mens den følger byttet med falkeblikk (er det noe som heter ørneblikk?).

Komposisjonen sitter velig bra, der vingetippene nesten berører bildekanten, mens det er mye aktivt tomrom foran fuglen.

Dette sier Paul selv om bildet: Havørnen er fotograferet med håndholdt kamera fra båd og er fra Romsdal. Foto er redigeret. For mig giver det vældig god mening med en tur på havet da ørnene kommer pænt tæt på fotografen. På originalfoto er der en smule af havet under fuglen, men på grund af “fuglens valg i søgeren” eller måske nærmere fotografens manglende færdigheder har jeg valgt denne beskæring og synes det blev brugbart således. Foto er roteret en anelse og efterfølgende beskåret og iøvrigt støjreduceret og gjort skarpere i Topaz DeNoise AI og det er resized til 2560x1440 (så det passer i Full Screen til 27” på egen skærm).


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.


Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem

Foto: Paul Dalholm Hansen -
Foto: Paul Dalholm Hansen
Klikk på bildet for å se det i større versjon.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu