Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II

Lanserer ny og lettere standardzoom
Sony høster mye skryt for sine Grand Master (GM) objektiver. De yter meget bra optisk, men har fått noe kritikk for å være tunge. Sony jobber med å gjøre noe med det, og etter å ha lansert en lettere versjon av 70-200mm f/2.8 GM tidligere i år, kommer nå en lettere 24-70mm-variant.

Med en vekt på 695g er den omtrent 22% lettere enn forgjengeren som veide inn på 886g. Det høres kanskje ikke så mye ut med knappe 200g, men med de små og lette kamerahusene til Sony blir dette en bedre match enn forgjengeren.

Autofokusen er forbedret og har nå fire lineære motorer som skal fungere utmerket også ved filming, og de som bruker den til video vil også sette pris på at det er minimalt med breathing og fokus shift. Det er også støtte for Breathing compensation, som ble introdusert med A7 IV.

Objektivet har fått ny optisk konstruksjon, så vi må forvente at den er enda skarpere og bedre enn sin seks år gamle forgjenger. Men også på utsiden er det nyheter. En fokusring som du kan velge om skal ha klikk eller være lydløs er på plass. Det samme er to knapper for fokus hold, som kan tilpassess ditt bruk. Du kan også velge motstand på zoomringen og solblenderen har fått luke for å justere polafilter og vari-ND-filter.

Objektivet blir tilgjengelig i løpet av mai, og får en veiledende pris på 25 000 kroner.

__________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.

 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu