Smådronene blir stadig bedre

DJI Mini 3 Pro er det nyeste tilskuddet, og løfter minidronene nok et nivå.
Det nesten som en kunstform å regne å lage en drone med bra video- og fotomuligheter til under 250g og til en pris folk er villige til å betale. Den første, DJI Mavic Mini, inngikk litt mange kompromisser for å få ned vekta. I dag ser vi en drone som er langt mer moden, og klar for større utfordringer.

DJI Mini 3 Pro er bygd ny, helt fra bunnen av. Den har større propeller, er mer aerodynamisk, har lengre flytid (34 mintutter), mer avansert kamera, og mye mer av både det man venter og ting som overrasker litt.

En viktig nyhet er bedre system for å styre unna hindringer. DJI går ikke i detalj, men dronen vil i mye større grad enn før kunne unngå hindringer der den forsøker å fly.

Men den største oppgraderingen er likevel på kameraet. Bildebrikken har blitt vesentlig større (1/1,3 tomme) og kan nå filme 4K 60P og støtter dual native ISO og HDR. Går du ned til 1080p, er kan du ta slow motion med 120 fps. Du skal også kunne ta råbilder i 48 megapiksler. Vi mistenker at kameraet tar flere bilder og setter sammen for å få 48 megapiksler, for det ville være lite hensiktsmessig med så mange piksler på bildebrikka som nok hovedsakelig vil brukes til video. Spesifikasjonene vi har sett er ikke tydelige på dette. Kameraet kan vippes over på vertikalen, så du kan filme og fotografere på høykant, hvis du ønsker det. Brennvidden på kameraet tilsvarer 24mm og blenderen er f/1.7. Høyeste bitrate på video er 150Mbps.

En ny funksjon som heter Master Shot lar deg velge motiv, og deretter vil dronen fly rundt og filme det, og automatisk lage en kort video av motivet. Det er også panoramafunksjon og inntil 4x digital zoom hvis du skulle ønske det.


Mini 3 Pro kommer i tre forskjellige pakker, en uten fjernkontroll, en med fjernkontroll du setter telefonen på og en med fjernkontroll med egen skjerm. Prisene blir hhv. 7590, 8590 og 10290 kroner.
Du kan også få et «Fly more kit» til 2199 kroner, med ekstra batterier, propeller, bæreveske og litt av hvert.

Levering av DJI Mini 3 Pro starter offisielt 17. mai, men her i landet betyr nok det 18. mai.

__________________________________________
Her finner du dronen i alle varianter, og nyttig tilbehør, i nettbutikken
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu