Favoritter fra Bildekritikken

En flott silhuett mot en spennende tomhet
Ukens bilde er tatt av Kim Jannike Dahlberg, og er et svært behagelig bilde å se på. Et fuglefoto kan være så mye mer enn en artsstudie av en fugl. Her er fuglen bare en ørliten silhuett i bildet, men likevel helt vesentlig. Den har også stilt seg svært lagelig helt øverst på kanten av den døde trestammen, med sin beste side vendt mot fotografen. Det at fugl og stamme er så skarpe skiller dem flott ut fra bakgrunnen.

Bakgrunnen er abstrakt nok til å bli en fin bakgrunn, men likevel med nok detaljer til at vi skjønner hva det er, og det passer godt inn. Komposisjonen med det passive tomrommet foran fuglen fungerer meget bra.

Dette sier Kim Jannike selv om bildet: Våren er en fantastisk tid som bringer mer lys og farge inn i bildene våre igjen etter en lang vinter.
Som oftest er det fineste lyset, etter min mening, tidig på morgenen eller sent på kvelden.
Og det fineste lyset er oftest det vi ser når strålene treffer et motiv, men ser man verden gjennom et kamera så bor det mye magi i motlyset.

Mellom busker, trær og skarp sol skimtet jeg et fint motiv på det gamle hogstfeltet. En liten fugl på en stubbe ble til en fin silhuett og siden det var mye kratt i for- og bakgrunn så fikk jeg litt ekstra dybde i bildet.

Det ble tatt en serie med bilder siden det blåste en del. Jeg ønsket og ha mye farge og forgrunn, men silhuetten måtte være skarp.
Jeg synes bildet ble spennende da det både er abstrakt, men også veldig konkret. Bildet ser nesten ut som en dobbelteksponering der treet og fuglen er fryst i sin positur, og der de små trærne som svaiet i vinden brakte mer liv inn i bildet.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Kim Jannike Dahlberg - As the evening subsides
As the evening subsides
Foto: Kim Jannike Dahlberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu