Sony satser på optikk til APS-C

Tre nye APS-C-objektiver er lansert i dag. To av dem i G-serien, og alle ganske kompakte.
En utfordring for både Sony, Canon og Nikon har lenge vært at selv om de alle har supre speilløse APS-C-kameraer, har det manglet en del på objektiv-fronten. Det prøver Sony å gjøre noe med i dag, ved å lansere ikke mindre enn tre vidvinkelobjektiver.
• E 11mm f/1.8
• E 15mm f/1.4 G
• E PZ 10-20mm f/4 G

Alle objektivene er svært kompakte og med lav vekt. Det er viktig på APS-C-kameraene, da brukerne alltid har kunnet bruke de store fullformatobjektivene. Men vil man ha noe smått, har utvalg og kvalitet vært mye lavere.

E 11mm f/1.8
Dette er et objektiv rettet mot vloggere, og vil nok i stor grad bli brukt på ZV-E10. Den korte brennvidden gjør det velegnet til å filme seg selv i et miljø, og lengden på 5,75cm og vekta på 181g gjør at det blir svært lett å håndtere. Den store blenderen gir en viss kontroll på dybdeskarpheten.

Det er puttet inn to lineære motorer for rask og lydløs autofokus, og det skal være minimalt med breathing, når du bruker det til video. Det er også støtte for Sonys breathing compensation.

Minste fokusavstand er 12cm, og gir en forstørrelse på 0.2x og mulighet for interessante perspektiver.

Prisen blir ca. 6500 kroner

E 15mm f/1.4 G
Fra før finnes det bare ett G-objektiv for APS-C, så vi hilser dagens nyheter velkomne. APS-C-brukere ønsker seg også høykvalitetsoptikk.
Her er det satset på bildekvalitet, men objektivet har samme autofokus system som 11mm ff/1.8 og har samme minimale breathing og støtte for breathing compensation, sier Sony. Til tros for den store blenderen, er vekta beskjedne 219g

Blenderen har en bryter der du kan velge om blenderringen skal ha klikk eller ikke.

Prisen blir ca. 9000 kroner.

E PZ 10-20mm f/4 G
Til slutt i dag lanseres en vidvinkelzoom med zoommotor. Motoren kan styres fra objektivet eller fra kameraet. Du kan velge hvor raskt zoomen skal gå.

Dette er klart et objektiv rettet mot videobruk, og alt ligger til rette for det med svært lite breathing og støtte for Sonys breathing compensation. Objektivet er utstyrt med en fokuslås. Så lenge du holder knappen inne, vil ikke fokusen flytte seg.

Prisen blir ca. 9000 kroner.
Alle objektivene blir tilgjengelige fra midten av juni.

Her finner du objektivene i nettbutikken:
Sony E PZ 10–20 mm f/4 G
Sony E 11mm f/1.8
Sony E 15 mm f/1.4 G
 -
Sony E 11mm f/1.8
 -
Sony E 15mm f/1.4 G
 -
Sony E PZ 10-20mm f/4 G

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu