Favoritter fra bildekritikken

Et gammelt hus som ikke egentlig klarer å stå, men som nekter å falle.
Ukens bilde er tatt av Håvard Neser og heter 113. Det kan se ut som huset kan trenge akutt medisinsk hjelp. Bildet er helt klart et arkitekturfoto utenom det vanlige. Samtidig gir det assossiasjoner til gamle, sta mennesker som nekter å gi seg, nekter å legge seg ned for å dø, men som på sitt krokete vis holder stand, år etter år. Det trenger ikke symbolisere mennesker heller. He is dead but he won’t lie down.

Dette sier Håvard selv om bildet: Har alltid med kamera da jeg er ute på oppdrag (grunnundersøkelser), og ofte dukker det opp motiv, som her. Stoppet opp fordi huset i alt sitt forfall likevel var vakkert i mine øyne. Det gode håndverket (sinklaft) ga huset den flotte formen, om ingen gir det «dødshjelp», vil det overleve fortsatt i lange tider.
Kombinasjonen Olympus Pen F og Mir-linsa bruker jeg mye, da det gir et uttrykk jeg liker, litt analog som egentlig er min favoritt. Blir mye svart/hvitt, som jeg synes passer godt også her.
Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Håvard Neser - 113
113
Foto: Håvard Neser

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Gunnar F.
Ikke noe slott akkurat, men et spesielt motiv - du har vel hørt om "Mourinho - the special one" - bare litt digresjon - GRATULERER!
Mvh Gunnar
29.8.2022
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu