Vil du ha mer vidvinkel på standardzoomen din?

Sony har lansert 20-70mm f/4 G, et zoomområde vi aldri har sett før. Hva er det egentlig de nå tilbyr?
De fleste drømmer om et objektiv som gjør alt, og vi har lenge hatt superzoomer med både vidvinkel og tele i samme objektiv, zoomområder som 18-300 og til og med 18-400 finnes der ute. Men disse er for APS-C, og tilbyr bare moderat vidvinkel.

Med Sony 20-70mm f/4 G for fullformat (og APS-C om du ønsker) får vi noe helt nytt. Her er det vidvinkel nok til de aller fleste anledninger samtidig som du får nok tele til vanlige motiver og til og med portretter. Dette kan fort spare deg for et eget vidvinkelobjektiv, og dermed spart vekt og ikke minst at du slipper å bytte objektiv så ofte.

Det er selvfølgelig individuelt hvor mye vidvinkel man trenger, og 20mm er kanskje ikke vidt nok for alle, men det er ganske mange som vil sette enorm pris på å ha 20mm tilgjengelig på en standarszoom.

Mange andre vil ønske den kom i f/2.8, men det ville fort gjort den både veldig stor og veldig dyr. Objektivet er ikke direkte billig fra før, med en veiledende pris på 18 000 kroner.

Selv om 70mm normalt er nok til portretter, kan nok f/4 være i minste laget for å bli brukt til nettopp dette, men som et allround-objektiv du kan ha på som standard og bruke til det meste, ser dette meget lovende ut.

Lengden er under 10cm og vekta under 500g, så det er ikke spesielt stort heller.

Levering starter i februar.

____________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu