Inflasjonens forbannelse

Flere av de store produsentene har varslet snarlig prisoppgang.
Jeg er ingen økonom, men prøver å forstå hva som foregår i verden når alle land har mye høyere inflasjon enn normalt, og alle priser stiger mye mer enn vi er vant til.

Vi har vært gjennom en periode med lite tilgang på varer og lite mulighet til å reise. Det har gjort at forbruk har gått ned, og sentralbanker i hele verden har kunnet holde lave renter. De pengene vi har spart, skal vi nå bruke, samtidig som alle forsyningslinjer ikke er der de var før pandemien. Det betyr at etterspørselen er langt større enn tilbudet, og det presser prisene opp.

På verdensbasis er det den viktigste grunnen til inflasjonen. Så har vi selvfølgelig effekter som høye matpriser og energipriser på grunn av krigen i Ukraina som også gjør sitt for produksjonskostnader.

Dermed setter produsentene opp prisene for å kompensere for dette.

Det bety at fra 1. februar er det ikke bare matvarer som blir dyrere. Fotoutstyr går også opp i pris. Vi har fått varsel om at Nikon setter opp prisene med 12,5%. Canon øker prisene 6-10%. Sony har ikke varslet prisoppgang annet enn i Japan, men den oppgangen kan fort spre seg til resten av verden. De andre produsentene har vi ikke fått offisielle tall eller datoer fra ennå, men man må forvente at prisene vil stige der også.

Jeg vet dette ikke er det dere ønsket å høre, men det det er lite vi får gjort med det, og med de marginene som er i denne bransjen, har ikke norske forhandlere noe annet valg enn å følge disse prisoppgangene.

Eller du kan velge så se på det som at det er gode kjøp å gjøre akkurat nå.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu