Nikon Z 85mm f/1.2 og 26mm f/2.8 pannekake

To nye objektiver fra Nikon i dag, i hver sin ende av pris- og størrelsesskalaen.

NIKKOR Z 85MM F/1.2 S
Det mest spennende av disse er nok 85mm f/1.2 S. Det er et objektiv i toppserien med ekstremt stor blenderåpning for minimal dybdeskarphet og nydelig bokeh – eventuelt for å jobbe i svært svakt lys.

Med en brennvidde på 85mm er det klart at den retter seg mot portrettfotografering, men er naturligvis ikke begrenset til det.

Objektivet er utstyrt med en funksjonsknapp og en kontrollring som begge kan tilegnes en funksjon.

Minste fokusavstand er 85cm og filterfatningen er 82mm. Diameter og lengde er 102,5x141,5mm og det veier 1160g, så her er det tydelig at de har puttet inn mye godt glass.

Veiledende pris er 38 990 kroner. Dette er en relativt stiv pris, men svært sammenliknbart med tilsvarende fra Canon. Vi må anta at kvaliteten er deretter.

Levering starter i mars.

NIKKOR Z 26mm f/2.8
Hvis du vil ha noe mindre og rimeligere, er det også lansert en 26mm f/2.8 pannekakeobjektiv. Dette vil fungere utmerket både som vidvinkel på et fullformatkamera (FX) og som et kort normalobjektiv på et APS-C-kamera (DX).

Med et så lite objektiv vil ikke kameraet bygge noe særlig i tykkelsen, og du kan ha et system som får plass i en jakkelomme – svært praktisk.

Nikon har allerede en 28mm f/2.8 pannekake, som koster enda mindre, og da kan man lure på hva poenget er med dette objektivet. Nikon sier at dette er av høyere kvalitet – noe vi også ser på prisen, dessuten er det enda mer kompakt. Det har også metallfatning, så det er helt klart lagt for tyngre bruk.

Objektivet er bare 23,5mm langt og veier ikke mer enn 125g. Minste fokusavstand er 20cm og filterfatningen er på 52mm.

Veiledende pris er 6790 kroner og levering starter i mars.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu