To Leica Vidvinkler for SL

Leica lanserer Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH og Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH.
Utvalget av originalobjektiver for Leica SL begynner å bli ganske komplett med dagens lansering av to vidvinkler – ett fastobjektiv og en zoom.

Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH
Fastobjektivet er i samme serie som 28, 35, 50, 75 og 90mm, men har fått betegnelsen Super-Summicron som Leica ser ut til å bruke på objektiver på 21mm eller kortere.

Her er det selvfølgelig brukt alt av det beste glasset Leica kan frambringe, og med både apokromatiske elementer og asfæriske elementer bør det meste være korrigert for i objektivet, i motsetning til mange nye objektiver fra andre produsenter som korrigerer for feil i kameraet, noe som sparer plass og vekt, men ikke gir like godt resultat.

Leica har brukt lang tid på å utvikle objektivet, og våre kilder sier at det skulle vært lansert tidligere, men de vil ha ende høyere optisk kvalitet på det, så det ikke sto noe tilbake for de andre objektivene i serien, og det krevde mer utvikling. Nå skal de ha fått det til, og vi kan glede oss over nok et spennende objektiv fra en spennende produsent.

Minste fokusavstand er 21cm, så du kan gå utrolig nær motivet og få spennende perspektiver og nærbilder med mye bakgrunn. Filterdiameteren er 67mm.

Levering starer umiddelbart, og prisen er satt til 65 000 kroner.

Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH
Samtidig lanserer Leica også en sværing av en vidvinkelzoom. Fra før finnes en 16-35mm med moderat lysstyrke. Nå kommer 14-24mm med blender f/2.8 gjennom hele zoomområdet. Her får du virkelig mulighet til å boltre deg med perspektiver, store landskap og små rom – under alle lysforhold. Liker du bilder av nordlys eller melkeveien er dette et fantastisk objektiv å jobbe med.

Prisen på objektivet er såpass lav til Leica å være, at vi mistenker at dette i stor grad er en kopi av Sigma sin 14-24mm f/2.8. Leica pleier likevel å gjøre en del tilpasninger, så det samme objektivet er det ikke. Vi kan for eksempel ikke se at det er støtte for gel-filtre, slik du finner på Sigma-objektivet. Ikke at så mange bruker det, men det tyder på egne tilpasninger gjort av Leica. Og det er sikkert flere enn det vi kan se ut fra presseinformasjonen.

Også dette objektivet skal være tilgjengelig når dette publiseres, og prisen er satt til 32 000 kroner.

_________________________________________
Her finner du Leica Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH i nettbutikken,
Og her er Leica Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8.
 -
Leica Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH
 -
Leica Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu