Lightroom (Classic) Grunnkurs med fotograf Terje Skåre 4/3 på ZOOM

Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine! Pga koronasituasjonen holdes kurset digitalt på ZOOM.

Vi bygger om og utvider i Barcode/Bjørvika

Butikken blir omtrent dobbelt så stor. Vi får plass til langt flere varer, og mye mer kan stilles ut i butikken enn i dag.

Nå må du stemme

Månedens konkurranse er åpen for avstemning.

Favoritter fra bildekritikken

Med riktig timing, riktig vinkel og litt fare for egen og kamerautstyrets helse er det utrolig ha man kan få ut av et kjent motiv.

Har du hørt om Fotopodden?

I tillegg til våre vanlige sider med artikler og brukergenerert innhold, har vi også en rekke videoer og vår egen podkast. Ta en kikk.

Ny NRK-serie med interessant episode om foto

Den nye naturserien, Helt Ute, tar for seg «en reise inn i en verden av kunst, vindmøller, malere, gruver og arkitekter». Her møter vi blant andre Svein Bringsdal og flere andre fotografer.

Dette tror vi om 2021

Vi tar en kikk på hvordan vi tror utviklingen for produsenter, utstyr og fotografering blir i dette året.

Favoritter fra bildekritikken

Sinnataggen er satt i karantene og er ganske sinna på hele situasjonen.

Veien til en bedre fotobedrift

8 ukers mentoringprogram med kunnskap, teknikk og inspirasjon. Perfekt for deg som vil drive en mer lønnsom og bedre fotobedrift, og for deg som vil gå fra hobby til profesjonell.

Redigering med Lightroom, grunnkurs

Blir himmelen for lys eller kanskje fargene ble borte på det fine landskapsbildet? Lær å tilføre mer lys, få riktige farger og bedre detaljer i bildene. Nå kan du også få bildene dine til et annet nivå.

Akerselva Fotokurs

Vil du fotografere som en fotograf? Bli med to prisbelønte fotografer på vandring langs Akerselva og fotografer under veiledning. Vi vil fokusere på innholdet i bildene, hvordan utnytte lyset og hva man skal se etter - Lær noen smarte knep du kan ta i bruk med en gang.

Kamera Trinn I - lær å ta gode bilder med ditt kamera

Har du et godt kamera men fotograferer på Auto? Lær å bruke ditt kamera på en effektiv dag/kveld. Lær å få bilder med uskarp bakgrunn, ta bilder i fart, få nok lys og lær deg noen smarte innstillinger du kan ta i bruk med en gang.

Eksperttips for fotografering av nattehimmelen

Det er vinter, godvær og supre forhold for å fotografere stjernene. Vi har fått hjelp av en av de beste i verden til å gi deg de beste tipsene.

Det er kaldt og frost, og ny konkurranserunde

Ja, du gjettet riktig. Temaet denne måneden er Frost.

Favoritter fra bildekritikken

I denne ukas bilde forsøker Torstein Johansen å få endene til å møtes.

Leica for de lysskye og nostalgiske

Leica relanserer Noctilux-M 50 f/1.2 ASPH. fra 1966.

Fujifilm X-E4 og nye objektiver

Et lite og hendig og stilig kamera med mye kraft innabords. En fattigmanns X-PRO3? I tillegg lanseres to nye objektiver.

GFX100 blir mindre, billigere og bedre

Da vi testet Mellomformatkameraet, Fujifilm GFX 100 ved lansering i 2019, var det to ting vi ikke var så fornøyde med – størrelsen og prisen. Begge deler har Fujifilm nå gjort noe drastisk med.

Sonys nye flaggskip uten kompromisser

Sony ble først ute med et speilløst kameraet i den virkelige toppklassen, og det med et kamera som knuser rekorder og i stor grad unngår kompromisser. Her er Sony Alpha 1.

Vinnerne av 'Mørke' kåret

Det ble Morten Tellefsen fra Fyllingsdalen og Asle Baraa fra Dverberg som vant!

Det er fortsatt lov å fotografere

Store deler av Østlandet er stengt. Butikkene våre er stengt for vanlig handel, Foto.no er fortsatt åpen du kan hente varer utenfor butikken. Det er heller ikke noe fotoforbud, så lenge du gjør det alene.

Favoritter fra bildekritikken

Dagens bilde er en flott komposisjon med nydelig lys og drømmende skyer.

Nye regler for droneflyging

Fra 1. januar i år, gjelder nye regler når du flyr droner. Her er det som gjelder.

Favoritter fra bildekritikken

Ukens utvalgte er et bilde som bærer deg på ei bru inn i framtida. Beklager at den kommer litt seint.

Årets nordiske naturfotograf er kåret

Geir Ole Laberg fra Norge ble i dag kåret som Årets nordiske naturfotograf i konkurransen Nordic Nature Photo Contest (NNPC).

Workshop i landskapsfotografering i Rondane

Fotoworkshop i Rondane: Fotografene Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen inviterer til høstworkshop i Rondane Nasjonalpark. I en kort periode på høsten forvandles dette området til et av norges vakreste høsteventyr. Rondane nasjonalpark var den første nasjonalparken i Norge, og av en god grunn! Her kan du utforske imponerende fossefall og juv, de karakteristiske fjelltoppene med sine myke kurver og det fantastiske fargespillet mens høstfargene er på sitt mest intense. [Rondane fjellstue, 15.–19. september 2021.]

Fotoworkshop i Varanger og på Hornøya

Fotoworkshop i Varanger – opplev det spektakulære kystlandskapet i Varanger og den særegne byen Vardø. En flott anledning til å fylle på med inspirasjon og fotokunnskaper og bli kjent med andre fotointeresserte. I løpet av fem innholdsrike kursdager skal uforske forrevent og dramatisk landskap, fugleliv og fiskevær på Finnmarkskysten. [Vardø/Båtsfjord, 1.–5. september 2021]

Workshop i dyrefotografering [Hunnebostrand]

Velkommen til en fullpakket fotohelg med inspirasjon og læring i vakre Bohuslän! Jeg tilbyr en arena for å lære mer om å fotografere dyr og natur – og vi har base på Nordens Ark ved Hunnebostrand. Her finnes utrolige fotomuligheter – og vi skal få med oss så mye vi klarer i løpet av en helg. Du får anledning til å fotografere amurtiger, snøleopard, persisk leopard, asiatisk villhund, jerv, gaupe og ulv – og mye mer! [Hunnebostrand, 11.–13. juni 2021.]

People & Cityscape Workshop [Oslo]

Do you want to learn more about how to engage people, show city life and urban landscapes through photographs? We offer this workshop to inspire you and share our insights, experience and techniques within street portraiture and cityscape photography – and our aim is to give your confidence a boost and to inspire you when working in urban contexts. During this three day workshop we will give lectures, walk around together with you, give individual tuition – and give image critique from the material you create. This fascinating, insightful photography event will take place in Oslo on August 19th–22nd 2021.

NATURENS DETALJER! Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen

Har du lyst til å utvikle deg kreativt innen naturfotografering? Føler du at du har gått deg fast i et spor med tanke på hvordan du fotograferer i naturen? Gjennom denne workshopen kan du få ny inspirasjon og lære nye måter å fotografere på. Målet er å gi deg en kreativ vitamininnsprøytning som du kan bruke til å utvikle din personlige fotografiske stil og skape grunnlag for spennende fotografiske opplevelser i fortsettelsen. [Grebbestad i Bohuslän, 27.–30. mai 2021]

Kurs i landskapsfotografering på Dovre

Bli med på spesialkurs i landskapsfotografering med Øyvind Martinsen på Dovre 23-26 september, 2021.

Sony 35mm f/1.4 GM er lansert

Sony har sluppet en Grand Master-versjon av 35mm f/1.4.
Åpne uskalert versjon i eget vindu