Sony FX i Super35-format

Sony lanserer FX30, en slags lillebror til FX3 i Super35-format med lavere pris og høyere oppløsning.
FX30 er i stor grad en Super35 (APS-C)-variant av det eksisterende videokameraet FX3, som til nå har vært det minste og enkleste kameraet i Sonys FX-serie. FX30 får det samme kamerahuset som FX3, så alt tilbehør vil gå om hverandre, og alle skruehullene er bevart, så du kan feste armer, skjermer, og mye annet på samme måte som på FX3. Men det vil koste vesentlig mindre og kan ta mindre objektiver. Det er derfor et interessant tilbud til de som vil lage profesjonell video på begrenset plass eller budsjett.

Bildebrikken har 26 megapiksler, hvorav 20 brukes til video. Det betyr at kameraet kan ta 4K video som er oversamplet fra 6K for ekstra høy kvalitet. Det støtter også 10-bit 4:2:2 All-I, og opptil 120 fps i 4K (men da bare i 8-bit 4:2:0 og med 1,6x crop). Det er støtte for rå-video til ekstern opptaker.

FX3 kommer med et håndtak med XLR-innganger på. FX30 kan du velge om du vil kjøpe med eller uten slikt håndtak, og håndtaket vil bli mulig å kjøpe utenom. Det er det samme håndtaket som på FX3, så har du allerede en FX3, og ikke trenger to håndtak, har du allerede spart noen tusenlapper.

Kameraet støtter S-Log3, S-Cinetone og diverse LUT-er inkludert egendefinerte, og har i det hele tatt omtrent alle funksjoner du finner på FX3. I tillegg har den Focus Map, som hjelper deg å fokusere manuelt, noe som ikke finnes på FX3 i skrivende stund.

Ett område der kameraene skiller seg fra hverandre er på lysfølsomheten. I og med at FX3 har dobbelt så stor bildebrikke og lavere pikseltall, vil den være ganske overlegen på høye ISO-verdier. FX30 har dual native ISO på 800 og 2500. På disse nivåene sier Sony at du kan få 14 trinns dynamikkomfang. Høyeste kalibrerte ISO-verdi er 32 000 (mens den er 100 000 på FX3).

Autofokusen er den samme som på FX3, og gir følgefokus på øyne, ansikter og en rekke motiver. Sony har vist at de kan lage autofokus som fungerer under omtrent alle forhold, så vi tviler ikke på at det blir det samme her.

FX30 er utstyrt med to minnekortspor. Begge kan ta enten et CFexpress type A eller et SD-kort.

Prisen blir 24 000 for kameraet eller 29 000 for kameraet med håndtak og XLR-innganger. Levering starter i midten av oktober.

______________________________________________
Her finner du kameraet i nettbutikken.

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu