Tamron 20-40mm f/2.8 for Sony

Et nytt, kompakt Tamron-objektiv for Sony er lansert. Også denne gangen passer Tamron på å ikke dekke samme område som originalobjektivene fra Sony.
Sony E er det speilløse systemet som har flest autofokusobjektiver du kan bruke uten adapter. Det skyldes ikke bare at de har vært på markedet lengre enn noen store konkurrenter, men også at de har åpnet mye mer for tredjepartsoptikk, slik som Tamron og Sigma. At Tamron har sluppet til er kanskje ikke så rart, da Sony har store eierandeler i selskapet.

Og her ligger noe av hemmeligheten bak objektivene Tamron lanserer. De passer nesten konsekvent på å ikke lansere objektiver som direkte konkurrerer med Sonys egne. Slik er det også med dagens lansering.

20-40mm f/2.8 betyr et objektiv det er mulig å lage kompakt og optisk bra uten at det blir for dyrt. Samtidig dekker det svært populære brennvidder. Det veier faktisk bare 365g og da får du både en ganske så raus vidvinkel, normalbrennvidder og alt imellom med lysstyrke f/2.8. Med en minste fokusavstand på 17cm kan du også leke deg med perspektiver og nærfotografering.

I dag kan objektiver lages mindre enn tidligere, ikke bare fordi de er for speilløse kameraer, men også fordi korreksjon av en del optiske feil kan gjøres digitalt i kameraet i stedet for optisk med glasselementer i objektivet. Det forutsetter naturligvis at kameraet vet hvilke optiske feil objektivet gir, og med Tamron- (og Sigma-) objektiver fungerer det akkurat som med originale Sony-objektiver.

Objektivet kommer uten bildestabilisator, men med værtetting.

Prisen blir 10 090 kroner og levering starter i slutten av oktober.

___________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu