Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN C for Fujifilm X

En kompakt men lyssterk standardzoom som et velkomment tillegg til utvalget av objektiver for Fujifilm X.
Sigma har allerede lansert dette objektivet for Sony E for en tid tilbake. I dag er det lansert også for Fujifilm X, og det gir mening, da det nok er flere brukere av Fujifilm X-systemet enn av Sonys APS-C-system. I hvert fall er det det i Norge.

Fujifilm har allerede en kompakt standardzoom i XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS som er omtrent samme størrelse, men det er mange som misliker zoomer med varierende største blender. I så måte tilbyr det nye Sigma-objektivet helt klart en fordel. Fujifilm-brukere har ofte helt spesielle ønsker og krav, og ett av dem er en skikkelig blenderring. Det mangler dessverre dette objektivet, da det ikke er designet spesielt for Fujifilm. Vi tror det hadde vært mer attraktivt for målgruppen om det hadde hatt det.

Objektivet er uten bildestabilisator, men Fujifilm har puttet stabilisator i alle de nyere husene sine (unntatt X-E4), så for de fleste vil ikke det være noe problem. Det sparer både plass, vekt og kostnader.

Ut fra hva vi kan bedømme fra det preproduksjonseksemplaret vi har hatt noen dager, ser bildekvaliteten helt utmerket ut. Det stemmer også med tester gjort av Sony-varianten. Bildet er meget skarpt, allerede på største blender, men du får noe vignettering og en del fortegning. Det siste kan rettes opp automatisk i kameraet, uten at du egentlig trenger å tenke på det.

En effekt vi har sett tidligere på små objektiver, er at produsenten jukser på brennviddene, at 18mm kanskje egentlig er 19mm, mens 50 kanskje bare er 45. Det ser vi ikke her. Sammenliknet med et Fujifilm 16-18mm, er bilder tatt på samme brennvidder svært like i utsnitt.

Det er flott at det dukker opp flere tredjepartsobjektive for Fujifilm X-systemet. Personlig hadde jeg kanskje ønsket meg at den gikk fra 15 eller 16mm, og kunne akseptert et større objektiv for å få til det, men fortsatt mindre enn Fujifilms eget 16-55mm f/2.8, men det kom ikke denne gangen.

Hvis du ønsker deg en kompakt og lyssterk standard zoom med fast, største blender, er denne absolutt noe du bør kikke på.

Objektivet veier 290g. Prisen blir 5563,- kroner og leveres med solblender.

__________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu