Blir dette det ypperste fra Nikon noensinne?

Nikon lanserer Z 135mm f/1.8 S Plena, et objektiv i en ny objektivserie der bildekvalitet og bokeh er det aller viktigste.
Målet for det nye objektivet, sier Nikon, er å lage et objektiv som er skarpt og med høy kontrast fra kant til kant og allerede fra største blender. I tillegg skal det ha en Bokeh uten løkringer eller katteøyne og gi et estetisk vakkert uttrykk.

Dette prosjektet kaller de Plena, og Z 135mm f/1.8 S Plena er det første i serien. Om det blir flere, kunne ikke Nikon si noe om da vi snakket med dem om det.

Produsenten har jobbet mye med bokeh på dette objektivet. Der Fujifilm og Canon har spesialutgaver av objektiver som skal gi ekstra fin bokeh, forsøker Nikon å unngå dette da det både gir mindre lysinnslipp, og, i Fujifilms tilfelle, dårligere autofokus. Hvordan objektivet faktisk yter, vet vi ikke, da vi ikke har prøvd objektivet ennå, men Nikon er kjent for å lage gode objektiver når de går inn for det, og dette bør ikke være noe unntak. Nikon sier det så ydmykt som “Every now and then, a lens comes along that changes everything …”

Målet er å lage et objektiv som ikke bare er det ypperste, med tanke på skarphet, men du skal ha det fra største blender, du skal ha god mulighet til å separere motivet fra bakgrunnen og autofokusen skal være så rask og presis at du ikke trenger å tenke på den. Alt dette skal være mulig på grunn av den nye fatningen og ny teknologi. Sammen med god værtetting skal Plena gi deg den friheten du ønsker ti lå ta de bildene du ønsker.

Objektivet har 11 blenderlameller, tar 82mm filter har minste fokusavstand på 82cm og veier 995g.

Levering starter i midten av oktober, og prisen blir 37 990,- korner.
Så får vi håpe det leverer tilsvarende ytelse – i så fall blir dette gode greier.

_________________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu