Verdens mest lyssterke fullformatzoom

Sigma lanserer 28-45mm f/1.8 DG DN Art – den første fullformatzoomen med denne lysstyrken gjennom hele zoomområdet.
Vi må bare innrømme det, dette er mye morsommere enn en ny 24-70 f/2.8 som Sigma lanserte for et par uker sida. Den kommer til å selge mye mindre, men det er et objektiv vi aldri har sett maken til.

Sigma lanserte sin, etter hvert, legendariske 18-35mm f/1.8 for 11 år sida. Det var da den mest lyssterke zoomen. Men den var ikke fullformat. Fullformatvarianten kommer i dag og dekker nesten det samme zoomområdet og med samme lysstyrke.

Tanken er at objektivet skal kunne erstatte flere fastobjektiver, og særlig for videobruk, der det ikke bare er å bytte objektiv hele tida, kan det være svært nyttig.

Som en konkurrent til Canon RF 28-70 f/2 er dette et mindre, lettere og billigere objektiv, men brennviddene beveger seg ikke opp i portrettområdet. Noen direkte konkurrent vil den nok heller ikke være, da de ikke kommer for samme fatninger. Sigma lager, som vanlig, dette objektivet for F-fatning (Sony) og L-fatning. Vekten på objektivet er 950g (Sony) og 960g (L-fatning). Canons 28-70 er med andre ord 50% tyngre.

Men nesten et kilo er fortsatt mye. Vi mistenker at dette kan bli et fantastisk objektiv til videobruk og noen anledninger der det er vanskelig å bytte objektiv. Men mistenker at mange nok vil synes det er litt stort å gå rundt med til daglig, for et så lite zoomområde. Derfor vil det nok ikke bli noen ny standardzoom for massene. Der vil 24-70mm f/2.8 fortsatt regjere.

Sigma har puttet inn det beste glasset sitt, og blant de 18 linseelementene er det 5 SLD-glass og 3 asfæriske. Den optiske ytelsen bør med andre ord være å plass. Det er også lagt inn en kraftig fokusmotor, slik at store glasslinser kan flyttes raskt og presist. Fokusringen kan justeres mellom 90 og 270 graders rotasjonsvinkel, så du kan få den balansen mellom hastighet og presisjon du ønsker på manuell fokus – eller en langsom myk fokus som gjør seg på video. Blenderringen har både klikkbryter og låsebryter.

Objektivet er værtettet og leveres med solblender.

Som nevnt, vil den komme i F-fatning og L-fatning, og får en pris på 17 990 kroner. Levering starter 20. juni.


___________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu