Norsk Naturfotofestival

11-13. mars, neste uke med andre ord, er det klart for den tredje utgaven av Norsk Naturfotofestival. Dette er en festival som liker å utfordre det tradisjonelle naturfotopublikumet.

- Som under de andre festivalene har vi fått til en god miks av både norske og internasjonale fotografer. Den italienske dokumentarfotografen Bruno D´Amicis har feks. en høy status internasjonalt, med nylige førstepriser bl.a. både i World Press Photo og Wildlife Photographer of the Year. Han presenterer natur med en journalistisk tilnærming. Så har vi Spanias mest kjente naturfotograf, José Benito Ruiz, og et par spennende svensker, undervannsspesialisten Magnus Lundgren og "skogspoeten" Mats Andersson, forteller programansvarlig Pål Hermansen til foto.no.

Bruno D'Amicis


Norsk Naturfotofestival ønsker å være en spennende møteplass for fotografer, og som et bransjetreff for naturfotografene. Daglig leder i festivalen, Jan Magnus Reneflot, forteller at de skiller seg fra andre tilsvarende festivaler fordi de i mye større grad utfordrer publikum.

- Vi tøyer grensene for det som beskrives som naturfoto av folk flest. I tillegg til de mer tradisjonelle naturfotouttrykkene, inviterer vi foredragsholdere som representerer naturfotografiets yttergrense. Dette er et bevisst valg, vi ønsker å bidra til at naturfotografiets anseelse styrkes, at de unaturlige grensene mellom naturfotografi, annen type fotografi og kunstfotografi etter hvert kan viskes ut. Ved hjelp av det visuelle vil vi overraske og begeistre publikum til å ta del i opplevelser fra vår sårbare og fantastiske natur, sier Reneflot.

Med andre ord er dette en festival som ønsker å favne bredt fotografisk.

- VI er i mot "bås-tenkingen" og har et sterkt ønske om å vise alle typer fotografi med utgangspunkt i natur-relaterte temaer. Dermed håper vi også å trekke naturfotografien mer inn i "varmen". Vi ønsker både å stimulere naturfotografer til å se verden på en mer utfordrende måte, og samtidig løfte fram naturfotografi for den ofte forutinntatte skaren av andre typer fotografer. Helge Skodvin og Marcus Bleasdale er glimrende eksempler på fotografer som forteller sterke og spennende historier på en annen og kanskje mer personlig måte enn de fleste naturfotografer, forteller Hermansen.

Marcus Bleasdale

Billettsalgetet til årets festival har foreløpig gått over all forventning i følge arrangørene.

- Det er ennå noen festivalpass igjen, så hvis du vil få med deg hele festivalen bør du skaffe deg pass før det blir helt utsolgt! Om du ikke har billetter er det mye å oppleve for de som tar seg en tur til Ski helgen 11-13 mars. I tillegg til programmet på Ski Kinosenter er det gratis inngang på fotomesse og utstillinger på Thon hotel, utstillinger på Ski storsenter og i Galleri Havstad i sentrum av Ski, sier Reneflot.

Billetter og mer info

Stein P. Aasheim

Mats Andersson

Villmarksbarna

Tom Schandy

Magnus Lundgren

Kai Jensen

José Benito Ruiz

Helge Skodvin

Hans Jakob Finstad

Carsten Egevang

Bo Eide

Arve Henriksen

Arne Nævra


"Kløften mellom de som har et tilfeldig forhold til bilder og de som tar fotografi seriøst, ser ut til å bli større. Det eneste som kan motvirke dette, er kunnskap om fotografiens historie, om bildenes samfunnsmessige betydning, og om verdiene i det gode bildet. Kunnskap omde gamle mesteres magi." Pål Hermansen.
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu