Canon lanserer ny Cinema EOS med 4k RAW

C200 blar opp en imponerende spesifikasjonsliste i et kamera som man skal kunne betjene alene.
Det kan virke som Canon har ønske om å fylle alle nisjer for videokameraer helt alene. De har modeller beregnet på de som vil ha det aller billigste og enkleste, og helt opp til modeller de forventer å selge to av i året i Norge. Dagens nyhet er ingen av delene, men ser ut som et som et ganske kraftig kamera til en pris som konkurrerer med bestselgere som Sony FS7.

Canon C200 kan ta opp i komprimert RAW-format (Cinema RAW Light) med inntil 4096x2160 piksler med 60 fps, 10bit opptak og 1Gbps bitrate, rett til CFast-kort i kameraet! Canon oppgir et dynamikkomfang på 13 trinn (med Canon Log). Det er støtte for LUT, så du kan se på skjermen omtrent hvordan bildet blir seende ut, selv om du benytter Canon LOG.

Bildebrikken er i Super35-format med 8,85 megapiksler og lar deg ta 4K og full HD uten beskjæring.

Velger du å ta opp til SD-kort, som det også finnes plass til kameraet, brukes en MP4-kodek. Det er ikke plasseffektivt, men svært kompatibelt med det meste, og lett å spille av over alt. Til SD-kort kan du ta opp i 3820x2160 4:2:0 8 bit med inntil 150Mbps bitrate. Høyeste bildefrekvens i full HD er 120 fps. C200 har 3G-SDI- og HDMI-utgang når du for eksempel vil benytte ekstern opptaker.

Med standard EF-fatning finnes det et enormt utvalg av objektiver du kan bruke på kameraet, både fra Canon og andre produsenter. Det er naturligvis også støtte for Cine-objektiver.

Utseendemessig er kameraet umiskjennelig i Cinema EOS-serien, og benytter samme batterier som C300 MkII (BP-A30 eller A60). Det er litt lavere og litt lengre enn de andre modellene, og likner slik litt mer på et tradisjonelt videokamera. Kameraet er laget for å kunne brukes når man er alene på reportasje, med full autofokus og berøringsskjerm. Vekten er 1,4kg for kamerahuset, og det er utstyrt med både wi-fi og ethernet, så du kan fjernstyre kameraet fra en datamaskin, og overføre bilder til en FTP-server.

Canon hevder at denne modellen overgår alt annet i denne prisklassen, og det kan godt være at stemmer. Det kan også godt være at det ikke varer så lenge før konkurrentene kommer med noe enda bedre. Sånn sett synes vi kanskje det er litt seint å ta opp kampen med Sony FS7.

Canon EOS C200 får en veiledende pris på 86 249,- kroner inkludert merverdiavgift.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu