Canon fortsetter med speilrefleks

Lanserer EOS 850D i dag, samt et litt interessant objektiv for EOS R-systemet og en miniskriver.
Canons største salgssuksess blant digitale kameraer må uten tvil være de «tresifrete» EOS-kameraene som begynte med EOS 300D i 2003 – det første digitale speilreflekskameraet som du kunne få som kit til under 10 000 kroner ved lansering.

I dag lanserer Canon 12. generasjon i denne serien, nemlig EOS 850D, og har vel for første gang hevet prisen til over det EOS 300D kostet for 17. år siden.

Hva har så Canon puttet inn i dette kameraet. Mye ser likt ut som på EOS 800D, men den første forskjellen vi legger merke til er at det ser ut som et EOS 77D. EOS 850D er en sammensmelting av EOS 800D og EOS 77D, som vi synes var en litt kunstig deling, da eneste forskjellen på de to modellene var brukergrensesnittet og prisen. Nå er de altså slått sammen igjen, og fått både brukergrensesnittet og prisen til den største.

Nytt er bedre autofokus med avansert iTR (intelligent Tracking) og ny prosessor (DiIGIC 8). Videofunksjonen støtter nå 4K, som på EOS 250D og kameraet har fått samme lysmåler som EOS 90D. Seriebildehastigheten er på 7 bps. Det har med andre ord blitt et ganske moderne og kjapt kamera, og vil egne seg utmerket til det meste unntatt kanskje sport og fugler i flukt.

Hvis vi skal utsette noe på det, må det være prisen. Huset vil koste 1000 kroner mer enn EOS 77D, men i og med at det også erstatter EOS 800D, synes vi en dobling av prisen for kit er ganske drøy.
I butikken selger vi EOS 77D kamerahus for 8490, mens EOS 800D går for så lite som 4999.
Canon anbefaler en utsalgspris for EOS 850D på
Hus: 9490,-
Kit med 18-55 IS: 10 499,-
Kit med 18-135 IS: 13 699,-

Interessant objektiv for EOS RP
I dag er det også lansert et nytt objektiv for Canons speilløse EOS R-system. Det er en kompakt og rimelig standarszoom som ved første øyekast virker veldig pussig, men som egentlig gir mening når man tenker seg om.

Det er en RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM. Det er altså ganske moderat lysstyrke, men det gjør også objektivet lite, lett og rimelig.

Canon sier at objektivet vil bli levert som kit-objektiv med EOS RP, og det betyr at man da får et ekstremt lite og rimelig fullformatsystem. Prisen for kittet vil vel havne i området rundt 15 000 kroner, og med dagens kronekurs er det svært rimelig for et meget habilt fullformatkamera med zoomobjektiv.

Vi antar at Canon vil få en del pepper for å lansere et såpass lyssvakt objektiv, men de som ønsker bedre lysstyrke har jo muligheten til det. Dette er derfor et supplement som løser to utfordringer med fullformat, nemlig størrelse og pris. Vi synes derfor dette er meget interessant, og gjør at mange som har ønsket seg fullformat-kvaliteten uten å ha mulighet til å betale for det, eller rygg til å bære det nå får muligheten.
Vi har så vidt fått muligheten til å kjenne på objektivet, og det er klart det er mye plast i konstruksjonen, men optikken skal være bra. Vekten er svært lav, men det er metallfatning.

Sammen med EOS RP vil totalvekten bli 880g.

Objektivet kommer i salg i april og får en veiledende utsalgspris på 5530,- kroner.


Ny miniskriver
Til slutt kommer det en liten lommeskriver som har fått navnet Selphy Square QX10.
Dette er en sublimeringsskriver, slik som de andre Sephy-modellene, men denne er mindre og skriver ut kvadratiske bilder 68x68mm. Den kan også skrive ut på klistremerker.

Skrivere kjører på batteri og måler 102.2 x 143.3 x 31.0 mm. Vekten er 445g, så den er lett å ta med seg.

Prisen er satt til 1690 kroner når den kommer i salg i løpet av mars.
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu