Olympus’ forbrukermodell blir mer forbrukervennlig

OM-D E-M10 Mark IV er ingen revolusjon, men gir noen nødvendige oppgraderinger til et allerede veldig velfungerende kamera
Olympus har hatt stor suksess med sin OM-D-serie, og minstemann i rekka, E-M10, har vært en trofast følgesvenn for mange. Et lite systemkamera med gode funksjoner og et pannekakeobjektiv, har vært lite nok til at det mye oftere blir med ut. Kombinert med en del morsomme funksjoner som kreative filtre, og nattfunksjoner som Olympus er alene om, gjør det kameraet attraktivt for mange.

Nå har det kommet en ny versjon av E-M10, som bærer det velklingende navnet Olympus OM-D E-M10 Mark IV (eller bare E-M10 IV). Som forventet, er dette ingen revolusjon på noen måte. Det er sjelden vi ser på de rimelige modellene, og selv om E-M10 III fungerte utmerket, har fireren fått noen hyggelige oppgraderinger som vi tror er viktige for å holde modellen aktuell:

• 20 megapiksler (opp fra 16)
• Forbedret C-AF algoritme for bedre ytelse på motiver i bevegelse.
• Forbedret ansikt- og øye-gjenkjenningsalgoritme
• 4,5-trinns, 5-akses bildestabilisator
• Nedfellbar LCD skjerm til bruk for selfies
• Stillemodus i P/A/S/M
• Lading via USB
• Bluetooth-støtte
• Støtte for radiostyrt blitz

Bildebrikken Olympus bruker i de fleste modellene sine har nå endeling kommet på plass i E-M10. Det var på tide, for den forrige brikken var gammel. Den nye er nok heller ikke så veldig ny, men nyere og bedre enn den forrige.

Bedre følgefokus og forbedret gjenkjenning av ansikter og øyne er alltid velkomment og noe de fleste nå tilbyr.

Bildestabilisatoren er bedre enn forgjengeren. Ikke helt på høyde med den du finner i de større modellene, E-M5 og E-M1, men likevel velfungerende og viktig.

Skjermen er nå ikke en du vipper 90 grader opp eller ned, men inntil 180 grader ned. Det er fint for selfies, men ikke så bra for fotografering i lave vinkler. Her er det ikke noe fasitsvar på hva som er best. Det kommer an på hvordan du bruker kameraet.

Alt i alt er dette fortsatt det lille, hyggelige kameraet vi er vant til. Et kamera som ikke knuser budsjettet ditt, og som ikke knekker ryggen din.
Prisen er fra 7490,- for kun hus, eller 8999,- for kit med 14-42mm pannekakezoom. Levering starter i midten av august.
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu