Olympus 100-400mm for deg som liker mye tele

Olympus 100-400mm f/5-6.3 IS ED er ganske kompakt for deg som vil ha lang tele til en overkommelig pris, men med høyere kvalitet enn eksisterende 75-300mm.
MicroFourThirds-systemet (MFT) har den fordelen at objektiver kan brukes om hverandre, uavhengig av merke på kamera og objektiv. Likevel er det enkelte fordeler med å ha objektiv av samme merke som kameraet.

Så selv om Panasonic i flere år har hatt en 100-400mm f/4-6.3, lanserer Olympus nå tilsvarende. Den er litt større og tyngre enn Panasonics modell. Til gjengjeld har den fått samme værtettingen som PRO-objektivene fra Olympus og den er også noe billigere, med en veiledende pris på 13 499 kroner.

Dette er det tredje objektivet fra Olympus med innebygd bildestabilisator, og på så lange brennvidder trenger man det, da bildestabilisatoren i kamerahuset ikke er spesielt effektiv på lange brennvidder (det gjelder ikke spesifikt for Olympus). Olympus sier at den kan kompensere for tilsvarende 3 blendertrinn. Det er helt OK, men ikke spesielt mye, særlig ikke for de som er vant til de vanvittige egenskapene til den innebygde stabilisatoren i kamerahusene.

Objektivet er kompatibelt med 1,4x og 2x telekonverter, og sistnevnte gir en brennvidde på inntil 800mm. Men på MFT gir det samme bildevinkel som 1600mm på fullformat. Selv om det gir maksimal blender på f/13, så er ikke det noen krise før du evt. skal fryse motiver i bevegelse. Både søkeren og autofokusen håndterer slike blendere uten problemer. En fordel med MFT-systemet er at det er mye enklere å lage objektiver med kort fokusavstand, og dette objektivet er ikke noe unntak med en minste fokusavstand på 1,3m.

Vi venter fortsatt på at Olympus skal lansere sin mye omtalte 150-400mm f/4.5 PRO IS med innebygd 1,25x telekonverter, men det vil bli et objektiv i en helt annen prisklasse, så det vil ikke konkurrere med dette objektivet på noen måte.

Prisen er, som nevnt, 13 499,- og levering starter i midten av august.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
SveinM M.
Skal bli spennende å prøve ut denne, ja! :)
4.8.2020
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu