Canon utsatt for dataangrep

Canon USA har tatt ned nettsidene sine etter det vi mistenker er et ransomware-angrep. Image.canon er også nede etter tap av data.
Det har vært en dårlig uke for Canon. De la fram kvartalstallene for Q2 2020, og de viste en 94% fall i fortjenesten sammenliknet med samme kvartal i fjor. Det skyldes nok hovedsakelig viruset og at kundene ventet på R5/R6. Men det er likevel ikke hyggelige tall.

Omtrent samtidig stengte skytjenesten deres, og etter noen dager meldte de at den var stengt etter at det var oppdaget tap av data derfra. De undersøker hva det kan skyldes, og må løse det før den kommer opp igjen.

Og som om ikke det var nok, er det nå mye som tyder på at Canon USA er utsatt for et dataangrep. Nettstedet BleepingComputer har fått tak i dokumenter som viser at Maze ransomware har utført angrepet, og det virker som det er gjort kun av økonomiske grunner. De hevder å ha hentet ut 10TB med data og å publisere innen en uke hvis de ikke får penger. Det er ikke kjent hvilket beløp de har bedt om.

Canon har ikke gått ut offentlig og bekreftet noe av dette, men en intern melding som BleepingComputer har fått tak i bekrefter visstnok at dette er tilfelle.

Mye tyder på at nedstengningen av skytjenesten, image.canon, ikke har noe med dataangrepet å gjøre – at det var tilfeldig at det skjedde samtidig.

Canon i Europa er ikke rammet av angrepet, så for oss er det bare skytjenesten som er nede.
 -
Skytjenesten Image.canon er nede etter datatap.
 -
Maze Ransomware har tatt kontroll over nettsidene til Canon USA.
 -
Intern melding hos Canon USA ser ut til å bekrefte hendelsene.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu