Varmeproblemene på EOS R5 er redusert

Ny firmware gjør bedre nytte av temperaturmålere og forlenger opptakstiden
Siden før den kom i salg, har det haglet med kritikk mot Canon EOS R5 på grunn av varmgangsproblemer, og i stor grad med rette. I de høyeste kvalitetene slo kameraet seg av etter ca 20 minutters opptakstid, og det tok svært langt tid med nedkjøling før du kunne ta opp like lenge en gang til.

Med den nye firmwaren kan du ta opp en del lenger – 30-50% lenger enn tidligere. Du kan også klare deg med kortere nedkjølingstider eller ta opp lengre opptak etter samme nedkjølingstid.

Canon har sendt ut en slags pressemelding om dette, men går ikke i detalj, verken på opptakstider, nedkjølingstider eller hva de har gjort.

Ut fra informasjon fra nettsteder som har testet den nye firmwaren, skyldes det bedre bruk av de tre temperatursensorene i kameraet for å beregne oppheting og avkjøling.

Det har vært påpekt at temperaturen på bildebrikken ikke oversteg 62 grader selv i det kameraet slo seg av på grunn av overoppheting, og at elektroniske brikker i dag tåler mye mer enn det. Vi kontaktet Trond Sliper i Canon Norge, for å få mer informasjon, og de kunne egentlig ikke si mer enn det som sto i pressemeldingen, men la til at kameraer har andre varmehensyn å ta enn vanlige mikroprosessorer. Derfor kan man ikke la dem bli 90 grader varme, og det setter en del begrensninger.

I tillegg til å forbedre opptakstider, forbedrer den nye firmwaren også bildesatbilisatoren ved videoopptak for enkelte RF-objektiver og retter en del småfeil.

Dette var kanskje ikke en så revolusjonerende oppdatering som vi hadde ønsket oss, men samtidig en forbedring som alle R5-eiere bør hilse velkommen. Vi antar at alle kameraer som leveres fra nå av har den siste firmwaren installert.

Du kan laste ned Firmware V. 1.1.0 her.

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu