Magasin.no – til inspirasjon og glede for alle

I disse dager har det kommet et nytt, trykt fotomagasin på markedet. Det bruker bilder fra fantastiske amatører og enkelte profesjonelle, og er en nydelig kilde til inspirasjon og glede for alle fotointeresserte.
Det er ikke hver dag det kommer et nytt, papirmagasin i salg i Norge, og i hvert fall ikke et fotomagasin. Derfor er det utrolig gledelig og spennende når det skjer.

Internasjonalt, og tidligere også i Norge, har vi sett fantastisk flotte magasiner med bildene til kjente fotografer. Magasin.no gjør dette litt annerledes.


Etter lengre planlegging opprettet de kontoer på sosiale medier i februar i år, og oppfordret fotografer til å tagge bildene sine på Instagram og Facebook med emneknaggen #magasin_no. Det har kommet inn nesten 45 000 bilder med denne emneknaggen, og tre kuratorer i magasinet har gått igjennom alle bildene og plukket ut fotografer som de mener fortjener plass i det trykte utgaven, uavhengig av om fotografen lever av dette, eller bare gjør det som hobby.

Sammen med bildene er det en kort presentasjon av fotografen, og litt om hvordan de tenker når de fotograferer.

-Hele prosjektet er så langt drevet på frivillig basis og det har bare vært utgifter foreløpig, forteller Monica Reistad, som er en av et team på 4 som jobber med dette. Vi bøyer oss i støvet for den innsatsen og stå-på-viljen dette krever. Hun sier videre at de på sikt håper at det ikke blir en utgift å være med på dette, men at de regner med å måtte jobbe gratis også framover.

Monica Reistad er kurator for bildene sammen med Anne Elise Furustad og redaktør, Geir Fløde. De regner med å komme med to nummer neste år.

-I og med at vi ikke har noen inntekter, har vi ikke hatt midler til å trykke magasinet. I stedet kan du bestille det gjennom Blurb, og da får du det tilsendt på ca 8 dager, forteller Monica.

Det er også tilgjengelig på nett, men du får naturligvis ikke samme inntrykk av bildene da. Kanskje kommer det i salg i butikken vår også, etter hvert.

I en verden der vi oversvømmes av bilder i alle kanaler, er det utrolig deilig å kunne sette seg ned i sofaen med et fysisk magasin, og faktisk studere bildene, få inspirasjon, og glede seg over fantastisk flotte fotografier.

Også for fotografene som presenteres i magasinet, er det viktig. Reiko Ishida, en av dem som kom med i første nummer sier «Det er først og fremst veldig stas å få være med å vise bilder i Magasin.no sin første utgave. Det er noe eget ved å se sine egne bilder presentert på en slik måte i et magasin, sammen med så mange andre veldig dyktige fotografer. Men kanskje vel så viktig så er slike ting med på å styrke troen på egne prosjekter. Jeg, og jeg vil tro mange andre, er ofte usikker på kvaliteten på eget arbeid. Å jobbe med egne fotoprosjekter er jo en ganske ensom prosess, og det å få noen slags tilbakemelding er veldig nyttig, og kan være det som trengs for å holde motivasjonen oppe.»

Vi ønsker Magasin.no lykke til videre, og håper de kan glede oss med å presentere en rekke fantastiske fotografer og gi oss, som ikke kommer med, inspirasjon til selv å ta bedre bilder.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu