DJI Mini blir voksen

Mini 2 er like liten og lett, men med mange viktige oppgraderinger som gjør den til et langt mer avansert verktøy (eller leketøy).
Mavic Mini kom fordi det ble innført regler om sertifisering for å fly droner som veide mer enn 250g. En drone på 249g var derfor helt perfekt, og gjorde droneflyging langt enklere å drive med for amatører. Men for å få vekten så lav, måtte det inngås en del kompromisser, og Mavic Mini framsto mer som en litt avansert Sparc enn som en liten Mavic.

Mini 2 (den heter ikke lenger Mavic) har rettet opp mange av disse manglene, og kan nå vise til 4K 30P video, stillbilder i RAW (12 megapiksler). Bildebrikken er 1/2,3 tomme som ikke er enormt stort, men omtrent som på et vanlig kompaktkamera for noen år siden.
En viktig nyhet, som er lett å overse er at dronen nå støtter DJIs eget kommunikasjonssystem, OcuSync 2.0. Det er det samme som på de dyrere dronene og sikrer en mye bedre kontakt mellom drone og fjernkontroll. Rekkevidden skal være opp til 10km, men viktigere er det at faren for å miste kontakten er ekstremt liten.

Flytiden er opp ett minutt til 31 minutter. Du kan kanskje ikke få så lang flytid til vanlig, men det skal være mulig. I sportsmodus er toppfarten økt til over 57km/t, og dronen skal klare en distanse på opptil 16 km.

En liten drone er alltid utsatt for vind, og også her er det blitt forbedringer. Mini 2 skal ha samme motstand mot vind som Mavic 2 Pro, og videoer vi har sett, som er tatt av uavhengige testere i ganske kraftig vind viste meget god stabilitet, men ikke veldig høy fart.

Levering starter umiddelbart, og prisen blir 5499,- for dronen med ett batteri, eller 6999 for såkalt «Fly more combo» med tre batterier, ekstra propeller, ladehub og bæreveske.

______________________________________________________
Her finner du DJI Mini 2 i nettbutikken
og Fly more combo
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu