En omvendt speedbooster

Metabones har laget en ny type adapter for å fullt ut utnytte EF-optikk på Fujilfilm GFX.
Adaptere for å sette objektiver med én fatning på et kamera med annen fatning har vi hatt lenge. For noen år siden kom Metabones på banen med sine Smartadaptere som gjorde at du beholdt autofokus. Deretter kom de med Sped Booster-adapterne, som gjorde at hvis du satte et fullformatobjektiv på et APS-C-kamera, så beholdt du bildevinkel og dybdeskarphet. Med andre ord ble brennvidde og blenderåpning effektivt endret, så for eksempel en 50mm f/1.4 ble til en 35mm f/1.0.

Nå har de gått den andre veien, og laget en adapter som gjør at lyset fra et fullformatobjektiv dekker hele bildeflaten til et mellomformatkamera. Dette gjør den uten å endre bildevinkelen. Det betyr at man får en lengre brennvidde, og dermed også mindre blenderåpning. Brennvidden forlenges med en faktor 1,26 og man mister 2/3 blender. Med andre ord blir en 24-70mm f/2.8 til en 30-88mm f/3,5. De kaller denne for EF-GFX Smart Expander

Foreløpig finnes adapteren for å sette EF-optikk på Fujifilm GFX-kameraer.

Det som er litt spesielt, er at du beholder all funksjonalitet fra objektivet, og du beholder full fasefokus, IS i objektivet, IBIS i kamerahuset, blenderkontroll osv.

I tillegg til Smart Expander, lanserer de også en EF-GFX Smart Adapter som ikke endrer brennvidde og blenderåpning, men gir deg full bildesirkel og all annen funksjonalitet.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu