Tokinas nye fastobjektiver for APS-C

Lanserer 23mm og 33mm f/1.4 for Fuji X og Sony E
Tokina er ikke den største aktøren i objektivmarkedet, men de har gitt oss en del gode vidvinkelzoomer opp gjennom åra. Nå ser det ut som de jobber med å utvide repertoaret ved å tilby lyssterke fastobjektiver også.

I dag har Tokina lansert atx-m 23mm AF f/1.4 og atx-m 33mm AF f/1.4 for Fuji X og Sony E. Dette er med andre ord bildevinkler tilsvarende de klassiske 35mm og 50mm. Det er brennvidder som enhver fotobag med respekt for seg selv bør inneholde.

Vi har ikke testet objektivene, men tidligere fastobjektiver de har lansert har vært bra greier, og vi tviler ikke på at disse også er det. For Sony-brukere er dette gode nyheter, da de har manglet disse i objektivtilbudet. For Fujifilm-brukere blir det litt mer spørsmål om pris og preferanser, da 23 og 35mm f/1.4 allerede finnes fra Fujifilm, originalt.

Objektivene har autofokus ved hjelp av en steppingmotor (tilsvarende Canons STM-motor) og blenderring. 23mm og 35mm veier hhv 276 og 285g og tar 52mm filter. Blenderringen skal være trinnløs.

Levering skal starte 11. desember, og prisen er satt til 6244 kroner, uavhengig av hvilken modell du velger.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu