Slutt etter 70 år

Verdens største fotomesse, Photokina, gir seg etter 70 år.
Photokina-messen i Köln har blitt arrangert annet hvert år siden 1950. I mange år var den møtestedet for bransjen, dit man dro for å få med seg nyhetene, der man møtte folk, fant nye produkter og nye produsenter, og det var en virkelig stor happening.

Da den digitale tidsalderen kom, fant mange produsenter ut at det var lite lurt å lansere alle produktene under messen, for da druknet de i alle de andre lanseringene, og nyhetene begynte å komme i forkant av Photokina. Dessuten ble messen bare arrangert hvert annet år, og produkter ble lansert hele tiden, så ingen kunne lenger ha Photokina som stedet ting ble lansert.

Det var starten på nedgangen for Photokina. Likevel levde den godt i mange år. For det første var det et fantastisk sted for importører og forhandlere å finne nye produkter og produsenter. Mange møtte både leverandører og kunder der. Leverandører fra Japan var det ofte vanskelig å møte ellers, så det var et godt sted å samles. For pressen var det et sted der alle produsentene stilte med de nyeste produktene sine og ofte med utviklere og ingeniører, så vi fikk anledning til å snakke med folk som kunne og visste mer enn våre lokale representanter i Norge/Norden.

Men etter 2013, da markedet falt raskt, har messen blitt mindre og mindre. Ved forrige messe, i 2018, var det flere av de store som ikke engang var med – det var ikke verdt innsatsen lenger. Det skulle vært messe i år, men den ble avlyst på grunn av pandemien, og de fleste så vel hvor det bar. Kölnmesse, som arrangerer det hele, forsøkte å fornye seg, men kom aldri skikkelig i gang med det før de nå har tatt avgjørelsen om å slutte å arrangere Photokina-messen.

Den er ikke offisielt lagt ned, men «innstilt på ubestemt tid». Det betyr at med mindre det skjer noe vesentlig med bransjen, så den tar seg opp igjen, blir det ikke flere Photokina-messer.
 -
 -
Slik var det under publikumsdagene på Photokina 2018.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu