Tamron 17-70mm f/2.8 for Sony APS-C

Tamron fortsetter å lansere objektiver for speilløse Sony-kameraer. Denne gangen med en svært anvendelig standardzoom for APS-C
Sony har gjort kjempesuksess med sin A7-serie av speilløse fullformatkameraer. De har solgt godt også av APS-C-modellene (6000-serien), men de har ikke hatt den samme fokusen på god optikk til dette systemet.

Det vet Tamron å utnytte, og lanserer nå en standardzoom på 17-70mm f/2.8 for Sony APS-C-kameraer. Brennviddeområdet passer utmerket for de fleste motiver, selv om mange sikkert kunne ønsket seg enda litt mer vidvinkel.

Objektivet dekker et segment som Sony selv ikke har, selv om de var tidlig ute med en Zeiss 16-70mm f/4. Mange ønsker seg f/2.8. og vi kan også forvente at Tamron-objektivet er optisk noe bedre enn Zeiss-varianten, uten at vi kan si det sikkert før det er testet.

Størrelse og vekt er noe høyere enn på Zeiss-varianten, og det må vi forvente når det er en hel blender lysere. Vekten er 525g. Til gjengjeld er prisen lavere enn for Zeiss-objektivet, noe som også er å forvente da det er fra en tredjepartsprodusent. Veiledende pris er satt til 9799 kroner. Levering starter i januar.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Lasse A.
Med lansering av speilløse kamera-systemer flere år før andre store produsenter, har Sony lykkes med å etablere store kundegrupper både på fullformat og på APS-C lenge før andre produsenter kom frem til start. For tredjeparter som Sigma, Tamron osv vil det også være viktig at Sony - i motsetning til Canon og Nikon - har åpnet for bruk av Sonys E-fatning og Sonys egen kommunikasjonsprotokoll. Mer om dette her:
http://m.dpreview.com/articles/6196822450/lenses-for-mirr...ns-compare
27.12.2020
Egil S.
Takk for. Som forventet dessverre
4.12.2020
Erik F.
Samyang har et par stykker, http://butikk.foto.no/search?q=samyang%20nikon%20z

Ellers er det ikke så mye. De fleste produsentene lager objektiver til systemene med størst installert base, og det er derfor det kommer mest til Sony blant de speilløse kameraene.
4.12.2020
Egil S.
Er det noen informasjon om tredjepartsobjektiver til Nikon Z? Må si jeg savner dette.
3.12.2020
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu